Nieuws
CDA-vragen over buurtpreventie

CDA-gemeenteraadslid Jan Hendriks wil van B&W weten hoe het staat met de buurtpreventieteams (BPT). Dit naar aanleiding van een bericht van Vlietnieuws dat het BPT in Leidschendam-Noord – de wijken Prinsenhof, Amstel en De Heuvel – wordt opgeheven wegens gebrek aan menskracht.

‘Is de consequentie hiervan, dat de wijk Leidschendam-Noord de komende periode zonder buurtpreventieteam functioneert’, zo vraagt het raadslid. ‘Worden er door de gemeente maatregelen getroffen om te voorzien in de leemte die ontstaat? Worden er door het college van B&W initiatieven voorzien om een nieuw buurtpreventieteam te initiëren’.

‘Zijn er bij het college van B&W specifieke organisatorische redenen bekend die mede hebben bijgedragen aan het opheffen van het buurtpreventieteam Leidschendam Noord? Zo ja, zijn daaruit leerpunten voor toekomstige- en andere buurtpreventieteams af te leiden? Mocht dit beschikbaar zijn, dan zou de CDA-fractie hier gaarne over beschikken’.

‘Een buurtpreventieteam vormt één van de mogelijke initiatieven die vanuit burgerkracht ontstaan. Maakt het college van B&W zich zorgen over de ontwikkeling van de burgerkracht binnen Leidschendam Noord? Kunnen we in het programma ‘Sterk voor Noord’ maatregelen verwachten waarmee burgerinitiatief en burgerkracht worden gestimuleerd en de resultaten daarvan worden gemeten’.

Hendriks wil verder een overzicht van de verschillende wijken van Leidschendam-Voorburg waar al dan niet een buurtpreventieteam functioneert, ontvangen. Ook wil hij weten wat een recente wervingscampagne voor BPT’s heeft opgeleverd. De CDA’er vraagt verder naar de faciliteiten voor BPT’s, wie verantwoordelijk is voor hun functioneren, of BPT’s een eigen budget hebben en of de werking van BPT’s ooit is geëvalueerd en zo ja, wat er met die evaluatie is gedaan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter