Nieuws
Toekomstige bewoners Overgoo: keren op Vlietweg

Een deel van de toekomstige bewoners van Overgoo zal om het gebied uit te kunnen, moeten gaan keren op de Vlietweg bij de aansluiting met de Noordelijke Verbindingsweg richting N14, A4 en Zoetermeerse Rijweg. Dat bleek op een informatieavond over de herontwikkeling van bedrijfsterrein Overgoo naar een woongebied met 700 woningen.

In Overgoo is aan de Noordelijke Verbindingsweg een parkeergarage gepland met 450 plaatsen. De garage is bedoeld voor bewoners. Er komt een nieuwe toerit vanaf de Noordelijke Verbindingsweg naar die garage, die in de plannen parkeerhub wordt genoemd.

Nu is besloten dat de garage ook een uitgang richting Noordelijke Verbindingsweg krijgt. Omdat het kruisen van die weg richting N14, A4 en Zoetermeer te gevaarlijk is, zullen automobilisten eerst richting Vlietweg moeten rijden om daar dan te draaien. Te plekke ligt nu een T-kruising met stoplichten.

De parkeergarage krijgt ook een uitgang aan Overgoo zelf. Die straat wordt echter verlegd en omgevormd tot een ‘shared space’: een gebied voor iedereen waar de auto te gast is. Het gebied wordt 16 meter breed met daar binnen een tweebaans weg.

De plannenmakers erkennen nu al dat de ‘shared space’ niet rustig zal zijn gezien het vele autoverkeer dat er gebruik van gaat maken, niet alleen uit de parkeergarage maar ook van de parkeervoorzieningen die onder de nieuw te bouwen woonblokken komen.

Inmiddels is al wel besloten een gedachte tweede toegangsweg tot Overgoo vanaf de rotonde met de Nieuwstraat/Delftsekade niet aan te leggen.

Van de huidige gebouwen in Overgoo blijven alleen de panden 2, 6 en 13/15 staan; de rest wordt gesloopt voor nieuwbouw. Naast de al eerder geplande hoogbouw (35 meter) op de hoek van Vlietweg/Noordelijke Verbindingsweg, en in de kom van de A4, is nu ook hoogbouw gedacht bij de parkeergarage aan de Noordelijke Verbindingsweg.

De ontwikkelaars hebben hun plannen voor de overige gebouwen wel aangepast. Er wordt nu voor gekozen de bovenste etage of etages terug te leggen waardoor de gevels minder massaal over komen. Dat gebeurt onder andere bij de gebouwen aan de kant van de Oude Bleijk.

Nabij de te bouwen parkeergarage is ook een fietsverbinding voorzien vanaf het bestaande fietspad langs de Noordelijke Verbindingsweg, Overgoo in en uit. Probleem daarbij: het over een korte afstand te overbruggen hoogteverschil.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter