Nieuws
Gemeente: sloop Total-gebouw niet onze zaak

De gemeente wijst elke verantwoordelijkheid inzake de sloop van het voormalige Total-kantoor aan het Oosteinde/Oude Trambaan op de grens van Leidschendam-Voorburg, af. Op 12 februari is een sloopmelding van Pleijsier Bouw geaccepteerd. Daarbij ging het om het slopen van het hele pand.

Het Total-kantoor moet plaats maken voor woningbouw onder verantwoordelijkheid van Borghese Real Estate. Daar verwees men eerder naar de gemeente voor informatie over de sloop van het gebouw. Met het gemeentelijke standpunt in de hand wil men niet nader op de zaak ingaan.

De door Pleijsier Bouw (hoofdaannemer) ingeschakelde sloper, Boverhoff, heeft eerder dit jaar opdracht gekregen tot asbestsanering van het gebouw en het aan de binnenkant strippen ervan. Voor de sloop van het totale pand is geen order gegeven.

Over de asbestsanering zijn omwonenden vooraf op de hoogte gesteld. Daarbij zijn volgens de gemeente ook alle benodigde veiligheidsmaatregelen getroffen. Bij het Total-kantoor hingen echter geen waarschuwingsborden inzake de asbestsanering. Voor zover bekend droegen de slopers ook geen speciale kleding.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter