Nieuws
‘Niet meer dan ideeën. Geen concreet plan’

Een door de gemeente Den Haag gepubliceerde kaart voor de bebouwing van het Voorburgse gebied tussen Laan van Nieuw Oosteinde, Nicolaas Beetslaan, het water en de spoorbaan omvat ‘niet meer dan ideeën, dus geen concreet plan’. Dat heeft een woordvoerster van B&W van Den Haag desgevraagd laten weten. In het gebied staan het Tinq-tankstation, een garage en twee flats (Nicolaas Beetslaan 5-99).

De kaart met de bebouwing werd opgenomen in het Plan uitvoeringskader (PUK) voor de ontwikkeling van het gebied waar nu nog het voormalige ministerie van Sociale Zaken staat, aan de Haagse kant van station Laan van Nieuw Oost Indië. Het PUK werd eind vorige week door de Haagse wethouder Anne Mulder naar zijn gemeenteraad gezonden. Het gebied ligt voor het grootste deel in Leidschendam-Voorburg. Die gemeente is in gesprek over herontwikkeling van het tankstation en de garage. Het stuk met de flats is daarbij niet aan de orde.

Volgens de woordvoerster van Den Haag stamt de kaart die in het PUK staat uit 2018. Daarbij werden ‘naast concrete ontwikkelingen ook mogelijke perspectieven aangegeven’. Op de kaart is een U-vormig gebouw te zien evenwijdig aan het spoor met uitstulpingen bij de Laan van Nieuw Oosteinde en het water.

Over de toevoeging ‘lange termijn’ op de kaart stelt de woordvoerster van Den Haag: ‘Met langere termijn is niet meer bedoeld dan dat daar geen concreet tijdpad aan gekoppeld is’. Volgens haar gaat het om ‘mogelijkheden voor ruimtelijke ontwikkelingen die eerder zijn opgetekend door stedenbouwers’. Die hebben zich ‘niet laten beperken door de gemeentegrenzen’. De gemeente Leidschendam-Voorburg gaat ‘uiteraard’ over het eigen grondgebied, zo voegt zij daaraan toe.

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter