Activiteiten
Openbaar Vervoer Museum heel weekend open

Tijdens het Open Monumentenweekend, op zaterdag 11 en zondag 12 september is het Haags Openbaar Vervoer Museum aan de Frans Halsstraat van 11 tot 17.00 uur geopend. Op het terrein is een speciale museummarkt, er zijn rondleidingen en beide dagen rijdt veel historisch OV-materieel door de stad.

Vanuit het museum, gevestigd in de voormalige HTM remise Frans Halsstraat, rijden de hele dag historische trams tussen het museum, het Kerkplein en het Statenkwartier. Ieder kwartier vertrekt er een historische tram vanaf het museum en vanaf het Kerkplein.

Om mee te rijden met een tram kunt u in de tram een kaartje kopen. Kosten bedragen 5 euro voor een rondrit voor volwassenen (vanaf 13 jaar), 1 euro voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en kinderen van 0 t/m 3 mogen gratis mee. Met een kaartje is het mogelijk een rondrit van ongeveer een uur te maken vanaf het museum of vanaf het Kerkplein. De route loopt langs een aantal Haagse monumenten. Op tussengelegen haltes kan wel worden uitgestapt, maar instappen kan alleen bij het museum of op het Kerkplein. Let op: In de tram kunt u alleen betalen middels PIN- en creditcardbetaling. Contant geld is niet mogelijk. In bus en tram moet iedereen ouder dan 12 jaar een mondkapje dragen.

Het Haags Bus Museum en de Tramweg Stichting zijn tijdens de Open Monumentendagen te gast bij het Haags Openbaar Vervoer Museum. Er is een bus aanwezig en de ‘blauwe tram’ van de Tramweg Stichting rijdt ritten door de stad, in het rooster van het museum. Ook rijden er historische bussen door de stad, volgens een eigen dienstregeling.

Het Haags Openbaar Vervoer Museum is gevestigd in een voormalige HTM-tramremise op de hoek van de Frans Halsstraat en de Parallelweg. Dit rijksmonument is in 1906 ontworpen door de toenmalige stadsarchitect Adam Schadee en in slechts 4 maanden gebouwd. De remise is nog grotendeels in originele staat. Het museum beheert historisch trammaterieel van de HTM en vertelt in het gebouw de geschiedenis van het openbaar vervoer in Den Haag en omgeving aan de hand van foto’s, films, tekst, modellen en originele objecten. 11 september is ook onze nieuwe tentoonstelling te belijken ‘Tussen dorpen en steden’. De tentoonstelling gaat over interlokale trams. Tijdens de Open Monumenten Dagen geven vrijwilligers op verzoek rondleidingen door het gebouw.

De tentoonstellingen in het Haags Openbaar Museum wisselen regelmatig en dat betekent dat er veel prachtige foto’s met trams en bussen in de straten van Den Haag over zijn. Deze uitvergrote foto’s op dibond of foam kunnen zo aan de muur en ze mogen voor een luttel bedrag weg. Daarbij zijn er ook boeken en andere souvenirs uit de museumwinkel in de aanbieding. Met uw aankopen steunt u  het HOVM bij het restaureren van trams en het inrichten van nieuwe tentoonstellingen.

De vrijwilligers van het Haags Openbaar Vervoer Museum verwelkomen u graag in de remise Frans Halsstraat tijdens de Open Monumentendagen op 11 en 12 september. Adres: Parallelweg 224, Den Haag, tegenover HTM halte Wouwermanstraat. (Foto: Dienst Stedelijke Ontwikkeling, collectie Haags Gemeentearchief)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter