Nieuws
Pepernoten conceptstore opent vandaag in de Mall

Vandaag, vrijdag 10 sepember, opent Peppernuts Holland een pop-up winkel in de Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam. De kruidnoten concept store verkoopt meer dan 50 smaken kruidnoten en andere, kruidnoot gerelateerde, producten. De winkel is 7 dagen per week geopend en sluit haar deuren weer op 6 december. Na deze datum kunnen kruidnoot fans nog wel terecht in de webshop van het bedrijf.

In de winkel van Peppernuts Holland, vindt men een uitgebreid en trendy assortiment aan kruidnoten. Er zijn ruim 60 smaken, die variëren van de klassieke kruidnoot, tot onverwachte, unieke smaken als Drop, Rum, Limoncello, Unicorn en Zure Mat. De liefhebbers van koek en gebak komen ook goed uit de bus, met smaken als Apple Pie, Dulce de leche, Cookie dough en Lemon cheesecake. Tevens is er een assortiment ontwikkeld dat past in een glutenvrij en lactosevrij dieet. Naast losse zakjes kruidnoten, verkoopt Peppernuts Holland ook pepernoten proeverijtjes, giftboxes, kruidnoten bier en likeur, en nog andere producten met kruidnoten als basis ingrediënt.

Veel mensen denken dat pepernoten en kruidnoten hetzelfde zijn. Maar dit is niet het geval. Het verschil zit ‘m in de structuur en grootte van het koekje. De oudhollandse pepernoten zijn groot, lijken het meeste op taaitaai en worden gemaakt van roggemeel en anijs.

Het kruidnootje zoals wij dat nu kennen is klein, harder en heeft een diepere en scherpere smaak dan de pepernoot. Daarnaast heeft hij de vorm van een half bolletje. De kruidnoot is gemaakt van tarwebloem en speculaaskruiden. Dit zijn kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gemberpoeder, kardemom en witte peper.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter