Nieuws
‘Andere maatregelen’ in Leidschendam-Noord

B&W hebben ‘een behoorlijk aantal andere maatregelen’ voor Leidschendam-Noord voorbereid die ingezet kunnen gaan worden nu het Buurt preventieteam (BPT) daar is opgeheven. Dat heeft burgemeester Jules Bijl CDA-gemeenteraadslid Jan Hendriks laten weten in antwoorden op vragen. Welke maatregelen dat zijn zegt de burgemeester niet. De gemeente blijft wel proberen het BPT weer actief te krijgen.

Volgens Bijl is het lastig leden voor een BPT te werven in wijken met hoogbouw. Toch maakt hij zich geen zorgen over de burgerkracht in Leidschendam-Noord. Volgens hem zijn er genoeg inwoners van dat gebied die zich willen inzetten voor hun wijken (Prinsenhof, Amstel, De Heuvel).

In acht van de negentien wijken in de gemeente is nu geen BPT. Behalve Leidschendam-Noord zijn dat Voorburg-Noord, Voorburg-Midden, Oud-Voorburg, Leidschendam-Centrum, De Zijde, Veursehout en Stompwijk. Recente wervingsacties voor de BPT’s hebben vijftien aanmeldingen opgeleverd.

BPT’s krijgen niet alleen geld maar ook hesjes, jassen, mobiele telefoons en zaklampen. Daarnaast worden lezen verzekerd en krijgen zij flyers en banners om reclame te maken voor het BPT. Werkwijze van en structuur rondom BPT’s zijn de laatste jaren niet geëvalueerd. (foto gemeente LV)

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter