Nieuws
Bezwaren tegen verbouw voormalig hotel afgewezen

De gemeente heeft bezwaren van omwonenden tegen het ombouwen van het voormalige hotel-restaurant Centraal, Vlietweg 130, tot 17 appartementen, afgewezen. De eigenaar, Steinmetz/De Kort b.v., heeft toestemming gekregen voor de ombouw inclusief een nieuwe aanbouw, vergroting van de dakkapel en aanleg van een dakterras.

De bezwaren richtten zich tegen parkeerdrukte, bedreigde privacy, fouten in formulieren en toename overlast in het algemeen. De parkeerdrukte is geen item omdat de functie van het pand (horeca waar ook logies onder valt) niet wijzigt en er dus, volgens het bestemmingsplan, geen toetsing van parkeerdruk plaatsvindt, stelt de gemeente.

Wat de privacy wordt gesteld dat er in juridische zin geen belasting van de privacy is omdat terrassen op meer dan twee meter van de erfafscheiding liggen. Fouten in aanvraagformulieren hebben geen invloed op de beoordeling van een bouwplan.

Overlast is bij bouw niet te voorkomen. Wat overlast is, is objectief moeilijk te meten. Omwonenden kunnen zaken melden bij de gemeente, politie en Omgevingsdienst Haaglanden (ODH), zo krijgen de bezwaarmakers te horen.

Uit het bouwplan blijkt dat de ingang van het pand naar de zijkant gaat. De voorgevel beneden krijgt zes nieuwe ramen. De inmiddels afgebroken zijvleugel wordt vervangen door een nieuwe met drie appartementen.

Bij hotel Centraal gaat het om een pand uit 1930. Sinds 1942 was de functie hotel/restaurant.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter