Activiteiten
Programma Theater Ludens met de nodige try outs

Dit is het programma van Theater Ludens voor de komende weken. De kassa is geopend op woensdag- en zaterdagmiddag tussen 14 en 16 uur en een uur voor aanvang van alle voorstellingen. Kaarten kunt u ook reserveren en bestellen via www.theaterludens.nl

Donderdag 16 september: Film / De beentjes van Sint-Hildegard. Aanvangstijd:  15 uur. Toegangsprijs €  9,00, met bibliotheekpas €7,00. Met o.a. Herman Finkers, Johanna ter Steege en Leonie ter Braak.

Ogenschijnlijk zijn veearts Jan Finkers) en universitair docent Gedda (ter Steege) al 35 jaar gelukkig getrouwd, maar stiekem wordt hij gek van haar regel- en bemoeizucht. Bang om Gedda te confronteren neemt Jan op een dag een drastisch besluit. Finkers, die zijn eerste filmrol speelt, schreef ook het scenario van deze Twents gesproken komedie, en dat sluit aardig aan bij zijn andere werk: licht absurdistisch, soms scherp en geestig, soms tergend flauw, maar eigenlijk altijd wel charmant. Regisseur Nijenhuis (‘verliefd op Ibiza’) maakte er visueel één grote reclamefilm voor de regio van.

Donderdag 16 september : Film / Dark Waters. Aanvangstijd:  20 uur . Toegangsprijs €  9,00, met bibliotheekpas €7,00.

Waar gebeurd rechtbankverhaal over advocaat Robert Bilott, die het opneemt tegen chemiereus DuPont, waar decennialang stoffen gebruikt werden waarvan bekend was dat die slecht waren voor mens en milieu.Regisseur van deze ingetogen maar indrukkende film is Todd Haynes, die zich na een reeks fraai gestileerde melodrama’s (‘Far from heaven’, ‘Carol’, ‘Wonderstruck’) voor het het eerst – en met succes – waagt aan een uitgesproken politieke film. Gebaseerd op het New York Times-artikel ‘The lawyer who became DuPont’s worst nightmare’ it 2016. Cast: o.a. Mark Ruffalo, Anne Hathaway, Tim Robbins

Zaterdag 18 september: Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman / De pannekoekencaravan (try-out). Aanvangstijd: 15 uur. Toegangsprijs: € 20,00.

Ruim tien jaargeleden zagen Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen geen brood meer in de journalistiek. Het was tijd om het over een andere boeg te gooien. Ze kochten een pannenkoekencaravan en doopten zichzelf foodtruckondernemer voordat er überhaupt foodtruckondernemers bestonden. Met wisselend, vooral tegenvallend succes trokken zij twee jaar lang stad en land af voordat ze berooid en een illusie armer terugkeerden naar de journalistiek. Inmiddels is het verwerkingsproces voltooid, zijn de brandwonden geheeld en maken Gijs en Marcel van hun verhaal een avondvullende voorstelling. De Pannekoekencaravan is een poeder suikerzoete theateravond over vriendschap, ambitie en hoop.

Zondag 19 september: Concert /  Alexander Broussard en Janneke Meessen; Aanvangstijd: 15.00; Toegangsprijs: €22,50. Barbra Streisand door Alexander Broussard en Janneke Meessen  

Na jaren als allround zangeres mee op tour te zijn geweest met bands als de Coronas, verheugt Janneke zich er nu op om samen met collega Alexander Broussard het bijzondere verhaal van Barbra Streisand aan jullie te mogen vertolken. Janneke is met vele genres en artiesten opgegroeid uit de soul-, pop- en rockwereld. Streisand stond niet in dat rijtje. Toen Janneke eenmaal geïntroduceerd werd aan het repertoire van Streisand, werd er snel één ding duidelijk: om déze muziek te kunnen zingen zal een flink tandje moeten worden bijgezet! Janneke nam deze uitdaging maar al te graag aan. Inmiddels is Streisand niet meer uit haar repertoire weg te denken, en heeft zij nu ook haar eigen Tribute to Barbra Streisand.

Donderdag 23 september: Lunchconcert. Aanvangstijd: 12.30  uur. Toegangsprijs: € 8,50.

Duo Bravura is in 2017 opgericht door de celliste Katja Dirven en violiste Marina Meerson. Hun jarenlange samenspel resulteert in een bijzonder charismatische samensmelting van intense klankkleuren. Mede door de gezamenlijke Slavische wortels creëren ze tijdens hun optredens een mooie balans tussen virtuositeit, passie en melancholie.

Het duo speelt o.a.: S. Bach (1685 – 1750) een aantal inventies uit de bewerkingen van de bundel ’15 inventies voor viool en cello’. van Beethoven (1770 – 1827) delen uit één van zijn duo’s voor viool en cello.

Donderdag 23 september: Talentenloods. Aanvangstijd: 19.30 uur. Toegangsprijs: GRATIS tot 21 jaar, vanaf 21 jaar: € 5,50.

Open Podium Muziek i.s.m. Haenen Muziek . Jeugd van 12-21 jaar laten hun talenten op het gebied van muziek horen. Een deskundige jury kiest Two Talents voor het Slotpodium op zondag 14 november. Het Open Podium 12-21 is voor de jeugd om hun talenten voor het voetlicht te brengen. Dit seizoen zijn er vier thema-podiumavonden voor de jeugd van 12-21 jaar.

Donderdag 23 september Muziek i.s.m. Haenen Muziek en Drumschool Voorburg en donderdag 14 oktober wordt het Podium Dans i.s.m. Stichting Dans aan de Vliet. Iedere avond worden Two Talents gekozen door een jury, die mogen optreden tijdens de Slotbijeenkomst op zondag 14 november. Op de Slotbijeenkomst kiest de jury de Final Talent 2021.

Vrijdag 24 september: Cabaret / Dolf Jansen /   Oudejaars 2021 – Het Jansen Vaccin. Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 18,50.

Het Jansen Vaccin is de 32e Oudejaarsvoorstelling van Dolf Jansen, en ja, dat is best veel en, nee, voorlopig krijgt niemand hem stil. Plus voor hem is natuurlijk geen enkele functie elders te bedenken… Wat mag u verwachten van Het Jansen Vaccin? Volop verkrijgbaar in uw favoriete theater. Wel politieke duiding en een geheugentest om uit te vinden wat Rutte allemaal wél deed, zei, beloofde en bedoelde, geen nieuw leiderschap (vooralsnog). Wel menselijke maat, geen consultants en adviesbureaus.  Wel improvisatie en poëzie, geen door woordvoerders of redacties goedgekeurde tekstjes. Bijwerkingen van Het Jansen Vaccin: Werkt anderhalf uur (en daarna nog heel lang na) Schaterlach Denkfronsen Inzichten Verbazing Zin om het leven (en elkaar) te omhelzen

Zaterdag 25 september: Cabaret (try-out) / Alex Ploeg / Ego. Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 18,00.

Na een succesvol debuut (en een minder succesvolle pandemie) is Alex Ploeg terug in de theaters! Alex werd door de Volkskrant gekozen tot hét Comedytalent van 2018, door NRC als één van de meest veelbelovende cabaretiers van het decennium en zijn debuut ‘Ultimatum’ werd genomineerd voor de Neerlands Hoop. O ja en tussendoor bedacht en speelde hij ook nog in het satirische sketchprogramma ‘Klikbeet’ (NPO3). Genoeg om flink van naast je schoenen te gaan lopen. In EGO zien we Alex ogenschijnlijk in zijn cabaret-element: op het podium, strak in het pak, gitaar in de hand, zelfverzekerd en klaar om de boel op stelten te zetten. Maar al snel neemt zijn ware aard de overhand. Harde grappen, persoonlijke verhalen, absurde sketches en meeslepende liedjes komen in hoog tempo op je af. Over de strijd aangaan met jezelf. Het onzekere voor het zekere nemen. Alex fileert zichzelf en de wereld op ongekend hilarische wijze.

Zaterdag 25 september: Tentoonstelling SELFIE

Op zaterdag 25 september wordt in Theater Ludens de tentoonstelling ‘SELFIE’ feestelijk en officieel geopend. En omdat kunst voor iedereen is, is ook iedereen welkom op de vernissageborrel. Deze wordt gehouden van 16 – 18 uur. Wees erbij en komt dat zien. Na een roerige tijd van navelstaren in coronatijden trekt Galerie Ludens uw blik omhoog. In de tentoonstelling ‘SELFIE’ staren eigenzinnige zelfportretten u zelve aan. Prikkelt het om iets te vinden van en in de selfies? Wellicht vinden ze juist iets van u. Wat de zelf-verbeeldingen in de expositie verbindt, is een verscheidenheid aan technieken en uitvoeringen. Daarom is de combinatie perfect. Het biedt inzicht in de psyche van de kunstenaars en misschien ook wel de uwe. Kom vooral kijken en oordeel zelf.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter