Nieuws
Uitgebreide verzameling geschonken aan Dorpskerk

Johan van Reisen heeft zijn prachtige en uitgebreide verzameling schilderijen, prenten, antiquarische boeken en voorwerpen over de Dorpskerk (de Peperbus) in Leidschendam aan het bestuur van de Stichting Vrienden van de Dorpskerk overhandigd. Dat gebeurde in het kader van Open Monumenendag. Het bestuur is erg blij met deze schenking op dit moment. De stichting is pas twee jaar geleden opgericht en heeft als doel de Dorpskerk in stand te houden als cultuur historisch monument.

Aan de schenking van de heer Van Reisen zijn veel gesprekken het het bestuur voorafgegaan. De verzameling moet immers goed worden beheerd. De Stichting is nu de begunstigde geworden en Van Reisen wilde zijn verzameling bij leven schenken. Een paar stukken blijven nog even bij hem thuis aan de muur en komen later naar de Stichting.

De heer Van Reisen, voormalig directeur van de Groene School aan de Westvlietweg, (het huidige Wellant/Yuverta), is al vele jaren bezig met de (Hervormde) Peperbus, hoewel hij van rooms-katholieke huize is en in Leidschendam ook verantwoordelijk was voor het onderhoud van zijn kerk. Zijn verzameling geeft een zeer goed beeld van de geschiedenis van de Dorpskerk met veel boeken, brochures, jaarboeken, de bouw en de predikanten.

Op de foto de symbolische overhandiging van de collectie door de heer Van Reisen aan enkele bestuursleden. Vanaf links: Carla Bregman, Jaap Hoogendam, Bert van Viegen, Johan van Reisen en Aad Luiten.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter