Nieuws
Kleine broertjes van VCC flikken het wel

Wat de grote ‘broers’ (in één geval zelfs letterlijk) niet lukte, lukte de Onder 15 van Voorburg CC wel: kampioen van Nederland worden door in de finale 159 runs te chasen. Alejo Nota vervulde een heldenrol met zestig runs en een cruciale run out, maar het kampioenschap was bovenal een mooie teamprestatie.

Tegenstander VOC batte eerst en begon zeer voortvarend. De Rotterdammers, die gemiddeld wat groter van stuk waren dan hun Voorburgse tegenstanders, maakten in de beginfase ruim zeven runs per over. Even leek het erop dat een hoog totaal van 180 à 200 runs in het verschiet lag.

VCC bleef echter in zichzelf geloven en op de tussenstand van 95 runs pakte Aadvik Garg een belangrijke vang op point waarmee een einde kwam aan de snel scorende en prachtig battende Roman Harhangi.

Waar de eerste drie batters samen 90 runs maakten, waren de nummers 4 tot en met 9 goed voor 25 runs. Een ouderwetse collapse dus dankzij François Nel, Miraj Mahmood en Carlijn van Koolwijk. En de prachtige direct hit natuurlijk waarmee Alejo opener Heere naar de kant stuurde. 159 all out: VOC liet drie overs liggen en die zouden kostbaar blijken.

Shirsak Banerjee en Alejo Nota maakten een partnership van 86 runs voor het tweede wicket, goed de korte singles pakkend en de slechte bal genadeloos afstraffend. Dat het (coachloze) VOC geen sweeper neerzette, daar maakten beide batsmen dankbaar gebruik van, getuige de dertien vieren die zij samen sloegen.

Op het einde nam Alejo wat gas terug om heel slim Farhaan Khawaja nog wat steun te kunnen geven, maar toch moest Alejo het veld verlaten omdat hij 60 runs ‘retired’ had bereikt. Een geweldige innings. François Nel sloeg zijn eerste bal gelijk voor vier en daarna stormden zijn teamgenoten het veld in. Een fantastische prestatie van het op één na oudste jeugdteam van VCC. (Foto Catch of the Day BV)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter