Nieuws
Wie weet meer over de ramkraak bij Intertoys?

De politie is op zoek naar mensen die kunnen helpen bij het oplossen van de ramkraak bij Intertoys op het Koningin Julianaplein. Heeft u vrijdagavond 10 september rond 21.30 uur in de omgeving van het Koningin Julianaplein iets gezien dat met deze zaak te maken kan hebben? Heeft u gezien waar de verdachten na het parkeren van het busje op de Soesterbergstraat (Den Haag) naartoe zijn gegaan? Dan komt de recherche graag met u in contact via nummer 0900 – 8844. Liever anoniem, bel dan 0800 – 7000.

 Vrijdagavond kwamen bij de politiemeldkamer meerdere telefoontjes binnen dat er bij de speelgoedwinkel een ramkraak gaande was. Door getuigen waren twee mannen met een wit busje gezien die de pui ramden. Zij gingen er met onder meer Lego en Pokemon-artikelen buit vandoor. Van het busje was ook een kenteken gezien. Agenten gingen richting het winkelcentrum; het kenteken en de beschrijving van het busje werd doorgegeven aan de surveillerende eenheden in de omgeving. Er werd enige tijd een busje gevolgd, ook met hulp van de politiehelikopter, maar dit bleek niet het betrokken voertuig te zijn. Dat werd anderhalf uur later leeg aangetroffen op de Soesterbergstraat.

De daders kwamen bij Intertoys via de doorgang naast McDonalds, hoek Frans Mortelmansstraat/Koningin Julianalaan. Daar stond lange tijd een paaltje doch dat was om onbekende redenen weggehaald. Maandag is er door de gemeente een nieuw wit paaltje neergezet waardoor de doorgang voor auto’s is versperd.