Nieuws
Bouwverkeer belast Voorburg-West

Voorburg-West zal te maken krijgen met flinke overlast door bouwverkeer verband houdende met drie bouwprojecten vlak bij elkaar. Het bouwverkeer zal de Prinses Mariannelaan, Fonteynenburghlaan, Oude Tolbrug en Westvlietweg gaan gebruiken.

Bij de bouwprojecten gaat het om: de ombouw van de Fonteinkerk, Fonteynenburghlaan, tot negentien woningen; sloop Pius X-school Van Heeswijkstraat en nieuwbouw van een Integraal kindcentrum (IKC); bouw van zes woningen op het voormalige Pleunisterrein, Westeinde 132B Voorburg.

Bij de kerk starten de werken in januari 2022. De pastorie wordt gesloopt en maakt plaats voor parkeerplaatsen (26). De kerk zelf wordt intern verbouwd tot woningen. Bovendien komen er drie etages op. Er is inmiddels 70 procent van de woningen verkocht.

De sloop van Pius X is inmiddels begonnen. Begin 2022 start de opbouw van het IKC dat er eind 2022 moet staan. De afvoer van puin en ander sloopafval gaat via de Oude Tolbrug en de Westvlietweg; nieuw materiaal wordt aangevoerd via de Prinses Mariannelaan en de Fonteynenburghlaan. Het IKC wordt 12 meter hoog.

Op de Pleunislokatie is de sloop afgerond. De ruwbouw duurt tot februari 2022, de afbouw tot september. Er komen zes woningen (hoogte 9 meter) en 12 parkeerplaatsen.

Inmiddels zijn de werken aan het nieuwe behandelcentrum (polikliniek) van het Diaconessenhuis aan de Fonteynenburghlaan vrijwel afgerond. Ook de aanleg van de parkeerterreinen is in een afrondend stadium.

Als het behandelcentrum draait gaat het ziekenhuis dicht. Na verkoop in 2022 aan een ontwikkelaar volgt in een later stadium sloop en de bouw van woningen op dezelfde locatie. Daar zijn echter nog geen jaartallen op geplakt.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter