Nieuws
Kindcentrum MMiXX feestelijk geopend
 Het nieuwe gebouw van IKC MMiXX aan De Tol in Leidschendam is officieel in gebruik genomen. In een lichte en ruime omgeving werken Basisschool De Wegwijzer en Partou kinderopvang nauw samen om kinderen van 0-12 jaar de best mogelijke, doorlopende ontwikkeling te kunnen bieden. Wethouder Juliette Bouw plantte als aandenken aan de opening een boom bij de entree.

Kindcentrum MMiXX heeft kinderopvang en basisonderwijs vergaand geïntegreerd, waardoor er vijf dagen per week opvang van 7.30-18.30 uur kan worden geboden. Dankzij de overgang van opvang naar onderwijs kunnen kinderen zich optimaal ontwikkelen in een voor hen vertrouwde omgeving. Tussen de lokalen bevinden zich leerpleinen, waar kinderen na centrale instructie samenwerken aan de verwerking van hun leerstof. Om ontdekkend leren te stimuleren maakt MMiXX actief gebruik van coöperatieve werkvormen.

Kindcentrum MMiXX heeft een omvangrijke groene buitenruimte. Naast de dagopvang ligt de eigen natuurlijke ontdektuin, met glijbaan en waterspeeltuin/zandbak en babyhoek. Het van kunstgras voorziene plein voor de school biedt een keur aan klimtoestellen en speelmaterialen. De professionele gymzaal in het gebouw is compleet ingericht om ook bij slechter weer alle mogelijke vormen van sport en spel te faciliteren.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter