Nieuws
Verkeersoverlast door renovatie Utrechtsebaan

De renovatie van de Utrechtsebaan zal leiden tot meer verkeer op de N14 en bij de toerit naar A4/A12 in Voorburg. De afrit Voorburg zal periodiek in de weekeinden dicht gaan. Dat bleek bij een presentatie van de plannen op een informatiebijeenkomst van de gemeente Den Haag. Op de Utrechtsebaan rijden zo’n 60.000 auto’s per dag.

Voorafgaand aan de renovatie gaat de Utrechtsebaan van vrijdag 24 september 22.00 uur tot maandag 27 september 05.00 uur helemaal dicht tussen de gemeentegrens Den Haag-Voorburg en de Zuid-Hollandlaan.

Eind oktober start de renovatie van de 45 jaar oude Utrechtsebaan. Het gaat dan om het wegdek, de wanden, voetpaden, middenberm, kabels en leidingen alsmede elektrische installaties (verlichting, camera’s et cetera). De werken duren zeker tot eind maart 2022.

De Utrechtsebaan blijft Den Haag in gedurende de hele periode voor doorgaand verkeer open; de afslagen Bezuidenhout en Den Haag Centrum zijn dicht. Stad uit gaat de weg tussen Zuid-Hollandlaan en gemeentegrens Den Haag-Voorburg dicht. Er wordt vooral overdag gewerkt, af en toe ook in de weekeinden.

Het werk wordt in fasen gedaan waarbij de meeste verkeershinder in het begin van de periode is te verwachten om dan gedurende de latere maanden af te nemen. De afrit Voorburg zal alleen in sommige weekeinden dicht zijn.

Verkeer de stad uit richting Rotterdam en Utrecht wordt omgeleid via de Rotterdamsebaan en de Binckhorst, oprit Voorburg A12. Verkeer de stad uit richting Leiden en Amsterdam wordt geacht de N14 te nemen.

Volgens Den Haag zullen de werken een effect hebben op het verkeersaanbod in omliggende straten, N14 en Rotterdamse baan. Gaat het in omliggende straten door sluipverkeer tot problemen leiden dan worden daar maatregelen genomen. Bijvoorbeeld door het anders afstellen van verkeerslichten.

Den Haag gaat ervan uit dat de werken zorgen voor een extra reistijd van vijf tot tien minuten. Om alle wegen naar Den Haag worden omleidingsroutes en reistijden aangegeven. De NS zet geen extra treinen in maar overweegt wel, indien nodig, met langere treinen Den Haag te bedienen.

Den Haag gaat via de site http://www.denhaag.nl/utrechtsebaan actuele informatie verspreiden. Dat zal ook via social media gaan gebeuren. Automobilisten wordt wel aangeraden, indien nodig, voor een ander vervoermiddel te kiezen in de periode van de werken aan de Utrechtsebaan.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter