Nieuws
Floor Kist deelt regentonnen uit aan winnaars

Hoe gaat u beter om met water in uw tuin? Of weet u een plek in uw buurt die wel wat meer groen kan gebruiken? Die vragen stelde de gemeente deze zomer aan haar inwoners. De inzenders van de beste 3 tips werden onlangs verrast met een mooie regenton. Wethouder Floor Kist kwam de tonnen persoonlijk overhandigen.

Eén van de winnende tips komt van Wilma Ermers uit Voorburg: ‘Maak een kuil in de grond met daarbovenop een houten vlonder, die gebruikt kan worden als terras’. De tweede regenton ging naar Thijs-Jan Gerbrands uit Voorburg, die maar liefst 13 tips deelde.

Hij legt uit: ,,Een paar jaar geleden heb ik mijn achtertuin aangepakt en gelijk een heleboel maatregelen genomen om slim met water om te gaan. Daarvan heb ik veel geleerd en die kennis wil ik graag delen.” Wat is een snelle, maar effectieve tip? ,,Vervang tegels door gras of grind. Grind in honingraatvormige grindmatten blijft keurig liggen en is heel geschikt voor paadjes. Het water trekt gelijk de grond in.”

Voor de derde regenton belde Floor aan bij Ramona Tetteroo in Voorburg. Zij ziet volop mogelijkheden voor extra groen in de buurt. ,,Het zou geweldig zijn om naast Agora (Fonteynenburghlaan, Voorburg-West) een mooie natuurtuin aan te leggen, op een deel van het grote platte grasveld. Zo ontstaat fijne speelplek, ideaal voor mijn 2 jonge kinderen”, vertelt ze.

De hoek Prinses Mariannelaan-Koninginnelaan kan ook wel wat groen gebruiken, net als de ruimte rondom de afvalcontainers in de buurt. In haar eigen tuin zijn inmiddels al flink wat tegels vervangen door planten. ,,En de regenton komt goed van pas, die komt in de voortuin te staan.” (foto gemeente LV)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter