Nieuws
Geld voor groene stad

De provincie wil 20 gemeenten steunen bij een radicale vergroening in het kader van de Groene Stad Challenge. Daarvoor is 25.000 euro beschikbaar. Gemeenten die deelnemen aan de Challenge worden 3 jaar gemonitord in hun vergroening en krijgen advies hierover. Zoeterwoude meldde zich als eerste aan gevolgd door Zwijndrecht, Dordrecht, Rijswijk, Maassluis en Westland.

Gedeputeerde Meindert Stolk: ,,Meer groen in de stad draagt bij aan een gezonde leefomgeving. Daarom maken we daar werk van, samen met onze partners zoals gemeenten. Deze bijdrage geeft hier een extra impuls aan. Op naar een groeiend netwerk rondom gezonde, groene steden.”

Wethouder Ruud Bouter (Zoeterwoude) vertelt waarom zijn gemeente meedoet: ,,We hebben de ambitie om te behoren tot de top-20 van groenste gemeenten van Nederland. De groene leefomgeving is een belangrijk onderdeel van deze doelstelling. We zetten in op vergroening van de openbare ruimte én van particuliere tuinen. Dat heeft een positief effect op onze CO2-uitstoot, op klimaatadaptatie en op de gezondheid en de geluks-beleving van onze inwoners. Vanwege de toename van de verstedelijking is het echt heel erg belangrijk dat we gaan vergroenen.’’

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter