Nieuws
Koninklijke onderscheiding voor Paul Jansen

Burgemeester Jules Bijl heeft een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan prof. dr. P.G.W. Jansen uit Voorburg. De heer Jansen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats in de Vrije Universiteit van Amsterdam. De heer Jansen kreeg zijn onderscheiding, omdat hij bijna 30 jaar lang zijn werkzaamheden als hoogleraar op karaktervolle en voorbeeldige wijze verrichtte en een grote maatschappelijke bijdrage leverde. Tijdens zijn loopbaan legde hij de verbinding tussen de wetenschap en de praktijk. Hij ging afgelopen week met pensioen.

Sinds 1992 was hij werkzaam als hoogleraar Industriële Psychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Als wetenschapper zette hij maatschappelijk relevante onderzoeksthema’s in het vak HRM en Methode-leer op de kaart. Met passie schreef en sprak hij over diversiteit en gelijkheid. Bijna de helft van zijn internationale publicaties gaan over diversiteit in geslacht, leeftijd of etniciteit.

Hij publiceerde 73 internationale artikelen, 22 boekhoofdstukken en hij was (mede-)auteur van diverse boeken. Hij was vele malen gastspreker, soms ‘side-kick’ in sessies met topmanagers uit het bedrijfsleven, soms adviseur aan ministeries, Tweede Kamer en politieke partijen. Ook verzorgde hij mediaoptredens en presentaties tijdens nationale en internationale congressen. Al meer dan 25 jaar zet hij zich in voor het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek op de Antillen. Eerst als gastdocent, daarna als deeltijdhoogleraar aan de Inter-Continental University of the Carribean. Hij begeleidde 44 promovendi, waarvan een aantal praktijkpromovendi. Van zijn promovendi en voormalig medewerkers zijn er inmiddels 8 tot hoogleraar benoemd. (Foto Jaap Maars)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter