Nieuws
Wervingscampagne: Word hybride docent

Wethouder onderwijs Juliette Bouw heeft het startsein gegeven voor de wervingscampagne ‘word hybride docent’. Dit behelst een campagne om mensen uit het bedrijfsleven te enthousiasmeren om ook een paar uur per week voor de klas te staan om zo hun waardevolle ervaring te delen met de leerlingen. De aftrap was in het Veurs Lyceum in Leidschendam.

Juliette Bouw: ,,Mensen uit het bedrijfsleven kunnen een waardevolle bijdrage leveren aan het onderwijs. Ervaring uit de praktijk en de drive om voor de klas te staan is een mooie combinatie. En dat hebben we keihard nodig, want er is een groeiend tekort aan techniek docenten.” De hybride docent blijft werken binnen het bedrijfsleven en staat een paar dagen in de week voor de klas. Dat is de achterliggende gedachte van het traject word hybride docent.

Met name mensen met kennis en ervaring in de bèta- en technieksectoren zijn van harte welkom om deze mogelijkheid te onderzoeken. Alle scholen voor voortgezet onderwijs in Leidschendam-Voorburg participeren door hun deuren open te zetten voor hybride docenten. Meer informatie op de website: www.wordhybridedocent.nl (foto PR)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter