Nieuws
Duurzame markt een succes

De Duurzame Markt in Stadstuin Rusthout Leidschendam was een succes. Dat meldt organisator Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg. Er wordt nu bekeken of de markt vaker gehouden kan worden.

De vele mensen die aanwezig waren konden informatie krijgen over ‘hoe nog duurzamer te leven’. Twaalf lokale duurzame organisaties waren met een kraam aanwezig om informatie te geven. Zo was er informatie over vergroening van tuinen en van de openbare ruimte, de actie Steenbreek (Tegel eruit, plantje erin) leverde veel mensen een mooi plantje op.

En er was veel informatie over verduurzaming van het eigen huis, bijvoorbeeld door zonnepanelen of door energiebesparingsmaatregelen. Energiecoaches van Energy Common LV waren aanwezig om mensen voorlichting te geven over maatregelen specifiek voor hun huis. Een energiecoach is een getrainde plaatsgenoot die op basis van ieders persoonlijke wensen kan kijken naar welke zinvolle energiebesparende maatregelen u voor het eigen huis kunt nemen.

Daarnaast waren er kraampjes over duurzaam vervoer en over duurzaam, lokaal en/of biologisch voedsel, rechtstreeks van de eigen boer of tuinder, bijv via de organisatie Rechtstreex. Klaske Montizaan (Hart voor Voeding) trakteerde de bezoekers op gratis biologische zelf-gemaakte hapjes

De Duurzame Markt was meer dan geslaagd en menig inwoner vroeg of dit evenement jaarlijks georganiseerd kan worden. Stichting Duurzaam zal hierover in overleg treden met de gemeente en met de maatschappelijke organisaties. Bij voldoende belangstelling zal de Duurzame Markt zeker een vervolg krijgen, natuurlijk in Stadstuin Rusthout.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter