Nieuws
Maatregelen om overlast sloop Total-gebouw te beperken

Er worden maatregelen getroffen om de overlast die de sloop van het voormalige Total-kantoor aan het Oosteinde/Oude Trambaan op de grens van Voorburg en Leidschendam met zich brengt, voor de omgeving te beperken. Dat heeft wethouder Astrid van Eekelen GBLV-gemeenteraadslid Hans Peter Klazenga in antwoorden op vragen laten weten.

‘Het college van B&W is bekend met het feit dat sloopwerkzaamheden overlast veroorzaken, zeker in een gebied waar gewoond wordt. Dit is ook niet te voorkomen, maar wel te beperken. Daarom zal er vanuit het project op korte termijn een omgevingsmanager worden aangesteld als aanspreekpunt voor de buurt. De omgevingsmanager agendeert signalen uit de omgeving binnen het projectteam Klein Plaspoelpolder en de afdeling handhaving’.

‘In het sloopveiligheidsplan en monitoringsplan zijn er maatregelen genomen om de overlast te beperken. Zoals het sproeien van water om stofoverlast te voorkomen, vooropname (nulmeting) van panden rondom het te slopen pand, trilling meters in de omgeving en geluiddempende machines’.

‘Bij sommige werkzaamheden kan geluidsoverlast niet voorkomen worden. Bij sloopwerkzaamheden die de geluidsgrens van 60 dB(A) op de gevel van een aangrenzende gebruiksfunctie overschrijden, worden de werkzaamheden niet voor 7:00 en na 19:00 uitgevoerd. Tevens zullen de werkzaamheden zo gepland worden dat de inspanningsduur zo kort mogelijk is. Er is reeds bij de afdeling handhaving benadrukt om toe te zien op de naleving van de afspraken. Voorafgaand aan de sloopwerkzaamheden zijn de omwonenden per brief geïnformeerd met daarin ook de contactgegevens van het sloopbedrijf in geval van klachten’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter