Nieuws
Speakers Club trekt in Neher laboratorium

Speakers Club vestigt zich in het historische Neher laboratorium in Leidschendam. In dit voormalige PTT-gebouw werden de belangrijkste telecomvondsten van de 20e eeuw gepresenteerd, zoals de uitvinding van het 06-nummer. Dankzij de cultuur-, architectuur- en interieurhistorische waarde staat het gebouw in de top tien van Rijksmonumenten. Het auditorium is nog in oorspronkelijke staat. Speakers Club gaat hier professionele sprekers en executives opleiden en samenbrengen op deze iconische locatie. Met de intrede van Speakers Club in het Neher laboratorium komt er een einde aan ruim 15 jaar leegstand.

Mandy Schild, mede-oprichter van de Speakers Club: ,,Ik woonde in het Neherpark en liep jarenlang langs het auditorium, een gedeelte van het Neherlab dat ooit de hoorzaal van PTT-telecom was. Toen ben er binnen liep was ik op slag verliefd. Jaren later heb ik de vergunningen eindelijk voor elkaar en ben ik trotse eigenaar van dit Rijksmonument. Het is mijn missie om het auditorium in ere te herstellen en sprekend Nederland beter te maken op en vanuit deze plek.”

Spreken met impact wordt steeds belangrijker. Naast spreekvaardigheid zorgen ook technische innovaties ervoor dat presenteren steeds professioneler kan en moet. Zeker in de tijd van TEDx, podcasts, de opkomst van videocontent en personal branding. Toch blijft de werkelijkheid vaak achter bij de mogelijkheden. Schild wil met haar programma’s de beste sprekers van Nederland vormen, door mensen professioneel en persoonlijk te coachen op inhoud, vorm en de manier waarop gepresenteerd wordt.

Het Dr. Neher laboratorium opende in 1955 zijn deuren. Het was het allereerste PTT-gebouw (later KPN) dat niet door de Rijksbouwmeester maar door een particuliere architect, Samuel van Embden, werd ontworpen. Het laboratorium is vernoemd naar dr. Lambertus Neher, die directeur-generaal der PTT was.

Mandy: ,,In onze plannen willen we het (Rijks)monumentale karakter zo veel mogelijk conserveren om zijn te functie behouden. Het auditorium is bedoeld om kennis over te dragen. Met Speakers Club op deze plek, zal de locatie weer in ere worden hersteld. Iedereen die hier binnenkomt, voelt de historie en de waarde.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter