Activiteiten
Metamorfose in museum Swaensteyn

Vanaf vandaag tot en met 24 oktober tonen zo’n twintig leden van kunstenaarsvereniging ArtiBrak hun visie op het thema ‘Metamorfose’ in museum Swaensteyn in Voorburg. Het thema Metamorfose, dat het werk verbindt, komt in vele schakeringen tot uiting.

Cora Alink toont in haar keramieken beelden de metamorfose, die een vrouw ondergaat na een bevalling of een scheiding.

Doortje van Ginneken liet zich voor haar schilderijen in tempera inspireren door de Griekse mythologie en de metamorfose van de nimf Daphne. Een thema dat ook Yvonne Riphagen boeit: zij verbeeldt in haar kleurenetsen onder andere de val van Icarus, één van de verhalen uit Metamorfosen van Ovidius.

In de botanische printen van Elly Poldervaart ondergaan plantenresten en bladeren een metamorfose tot onverwacht fraaie dessins op textiel. En Gerard Kamphuis raakte geboeid door weerspiegelingen in het water die door een plotselinge windvlaag transformeren tot andere vormen, die hij in zijn acrylschilderijen vastlegt.

Het is slechts een greep ui t de vele gevarieerde werken die op de expositie zijn te zien. Openingstijden: woensdag tot en met zondag van 13.00 – 17.00 uur;

Museum Swaensteyn is te vinden aan de Herenstraat 101, Voorburg. Het museum Swaensteyn biedt gratis toegang voor houders van een Museumkaart en iedereen tot en met 18 jaar. Meer informatie vindt u op: www.swaensteyn.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter