Nieuws
Voorburger in actie tegen lawaai vliegtuigen

De Voorburger Jelmer Biesma is een actie begonnen om vliegtuigen richting Schiphol voor de landing daar niet meer over Leidschendam-Voorburg te laten vliegen doch over de Noordzee. Biesma was daar al mee bezig voordat de coronacrisis begon doch nadat de coronamaatregelen vrijwel zijn opgeheven en ook het vliegverkeer weer ‘normaal’ is, is hem eens te meer duidelijk geworden hoeveel overlast de toestellen veroorzaken. Volgens Biesma wordt hij door de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) op het verkeerde been gezet. Eerst was het dat aanvliegroutes van vliegtuigen niet konden worden veranderd, daarna kreeg de Voorburger te horen dat de verkeersleiders niet mochten improviseren bij de routebepaling van vliegtuigen. Terwijl ze dat dagelijks wél doen. Nu claimt LVNL bezig te zijn met een luchtruimherziening waarbij het punt waarop vliegtuigen zich melden om een goede baan naar Schiphol te kunnen vliegen, naar de Noordzee wordt verplaatst. Dat proces gaat echter nog jaren duren.