Mening
Blog: Vlietdagen? Niets dagen!

Zo, het waren dit weekeinde dus de Vlietdagen. U begrijpt een feest dat we niet wilden missen. Zaterdag rond het middaguur maar eens naar de Vliet in Voorburg. Niets te doen! Er staat in Vreugd en Rust een tent voor de deelnemers aan de culinaire scheepshappening later die avond. En op de Vliet varen wat kinderen in plastic bootjes van de scouting. In de muziektent eten marktbezoekers een visje. Verder is er nul te doen. Alleen in de Herenstraat wordt wat muziek gemaakt.

Dus naar Leidschendam. Op de Damlaan blijkt een enorme handel in spiegels en kralen aan de gang. Diverse muziekgezelschappen en wat opzienbarende types zorgen voor een gezellige sfeer. Bij de sluis is het een drukte van belang op de terrassen. Maar dat is ieder weekeinde zo. In de verte ligt een handvol schepen aan de kade. Verder niks.

Teleurgesteld gaan we naar huis. Wat een afgang. Zondag nog eens geprobeerd. In de Herenstraat aangesproken door mensen met de vraag waar die Vlietdagen zijn? En de meeste winkels blijken ook nog eens dicht. In Leidschendam liggen dezelfde oude boten. En de terrassen zitten weer vol. Later vandaag nog eens proberen?

Laat maar. Ik heb mijn buik al vol. Helemaal als ik besef dat de organisator, een Haags bureau, dezer dagen een ton opstrijkt. Inderdaad; honderdduizend euro gemeente subsidie. Daarvan moet 15.000 euro worden afgedragen aan de ondernemers in het Huygens Kwartier en het Damcentrum. De rest, 85000 euro is de beloning voor de kleren van de keizer.

Vlietdagen? Niets dagen!

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter