Nieuws
‘Nee’ tegen groene stad

B&W zijn niet van plan mee te doen aan de Groene Stad Challenge; een provinciaal initiatief tot radicale vergroening met een provinciale subsidie. Dat heeft wethouder Jan Willem Rouwendal het D66-gemeenteraadslid Charlotte Bos laten weten in antwoorden op vragen.

‘De gemeente is bekend met genoemd initiatief van de provincie. De challenge voor een groene stad houdt in dat op basis van data-analyses, satellietbeelden, luchtfoto’s en Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) diepgaand inzicht wordt verkregen in de mate van vergroening per wijk of buurt binnen uw gemeente’.

‘Zo wordt duidelijk waar het al goed gaat en waar de vergroeningspotenties aanwezig zijn. Voor een periode van 3 jaar worden de resultaten van het data-onderzoek geanalyseerd en wordt een goed inzicht verkregen in het groen binnen de bebouwde kom. De kosten hiervoor bedragen 2.500 euro, die in dit geval waarschijnlijk door de provincie vergoed worden’.

‘De gemeente heeft zich niet aangemeld en is ook niet van plan om zich hiervoor aan te melden. De reden hiervoor is dat we in maart 2020 reeds een soortgelijk onderzoek hebben uitgevoerd (Groen in Zicht). Ook is met de gemeenteraad afgesproken om iedere 3 jaar een soortgelijk rapport op te stellen. Het is dus niet zinvol om een soortgelijke rapportage via de Challenge groene stad op te stellen. Ook de frequentie (jaarlijks) is zo hoog dat er waarschijnlijk weinig wijzigen ten opzichte van het basisjaar te verwachten zijn’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter