Nieuws
Studie halte Overgoo tram 19

Een halte van tram 19 bij Overgoo levert in potentie 160 extra reizigers op voor HTM. Tegelijk stijgen de exploitatiekosten voor de vervoerder met 68.000 euro per jaar. Dat heeft het bureau Goudappel Coffeng berekend op verzoek van ontwikkelaar Impact. Die wil 700 nieuwe woningen in Overgoo realiseren.

Goudappel Coffeng gaat ervan uit dat de 700 woningen leiden tot 930 nieuwe bewoners. Het aantal arbeidsplaatsen in Overgoo blijkt echter gelijk: 4400. Goudappel Coffeng, dat werkte met cijfers uit 2018, stelt dat Impact met HTM en Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) moet uitmaken of de halte voldoende potentie heeft.

In antwoorden op vragen van GBLV-gemeenteraadslid Monica Velù stelt wethouder Jan Willem Rouwendal dat HTM nog geen ‘formeel akkoord’ heeft gegeven voor de halte. ‘Dit is echter wel al informeel besproken met de HTM en naar verwachting levert dit geen problemen op’.

‘Wij gaan er vanuit dat het overleg, voorbereiding en uitvoering totaal 2 a 3 jaar tijd in beslag zal nemen. Dit een ruwe inschatting. Wij gaan er vanuit dat dit min of meer gelijk op kan lopen met de eerste bouwplannen’, aldus Rouwendal.

Met de MRDH, concessieverlener openbaar vervoer, is ‘op bestuurlijk niveau’ de tramhalte besproken. ‘Daar is nog niet over concrete bedragen gesproken’, laat de wethouder weten. De aanleg van de halte plus tunnels naar Overgoo en de Zeeheldenwijk kost 13 miljoen euro. Normaliter draagt MRDH daarvan een deel.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter