Nieuws
Verkeersplan Mall voorziet wegafsluitingen

Bij grote verkeersdrukte rond de Mall wil de gemeente acht omliggende straten afsluiten, op nog eens zeven andere punten wordt dat overwogen. Dat blijkt uit een verkeersplan dat de gemeente samen met de eigenaar van de Mall (Westfield), Rijkswaterstaat en Bosma management en advies heeft opgesteld.

De af te sluiten straten zijn: IJsvogellaan, Sperwerlaan, Banninglaan, Gruttolaan, Roeringlaan, Sweelincklaan, Van Ruysdaellaan zuid, Sint Paulusstraat. Afsluitingen indien nodig zijn voorzien voor: Kersengaarde, Distelweide, Zilvermeeuwenlaan, Burgemeester van Necklaan, Fluitpolderplein, Burgemeester van Duyvendijklaan, Van Ruysdaellaan Noord, Prins Bernhardlaan, Noordsingel (inrit parkeerplaats Cartouche/tennispark Overdam).

Bij de tramhalte op de Heuvelweg komen verkeersregelaars die mensen veilig moeten helpen oversteken. De periode dat voetgangers groen licht hebben op de kruising Heuvelweg/Banninglaan wordt verlengd. Op punten waar fietspaden bij de Mall overgaan in voetpaden moeten verkeersregelaars en handhavers fietsers gaan dwingen af te stappen. Verder moet er een bewaakte fietsenstalling komen voor e-bikes.

In het plan staan verder reeds eerder aangekondigde maatregelen en acties van het Operationeel mobiliteitscentrum (OMC) om verkeersstromen bij grote drukte te ‘sturen’.

Jan Eelco Bosma is sinds vijf maanden projectleider Taskforce mobiliteit Mall. Hij is ingehuurd door de gemeente. Daarvoor was hij gedurende een half jaar projectleider Operationeel mobiliteitscentrum voor de Mall.

Tussen 30 september en 10 oktober vinden er diverse activiteiten plaats buiten en binnen de Mall onder het motto ‘Discover Westfield’. Zo is er op 30 september een livestreaming-evenement – concert Lady Gaga – op P1 (Heuvelweg). Voor dit evenement wordt een tent op het parkeerterrein gezet waardoor dit deels niet te gebruiken is om auto’s neer te zetten.

Op zaterdag 2 en zondag 3 oktober vindt er een proef plaats met een P+R locatie langs de A4. Mallbezoekers kunnen hun auto dan gratis neer zetten bij het Castellum om van daaraf met tram 19 ook gratis naar de Mall te reizen. ‘Met de proef bereiden we ons verder voor op het najaar wanneer het druk kan worden en mensen vanwege slecht weer misschien vaker de auto pakken’, aldus de Mall-directie. ‘Onderdeel van de proef is tevens de extra inzet van verkeersregelaars bij kruispunten en toegangswegen van aangrenzende wijken om zo parkeren in de wijken zoveel mogelijk te voorkomen’. (illustratieve foto)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter