Nieuws
Proef Mall-parkeren Castellum fiasco

Een proef die de gemeente en de eigenaar van de Mall, Westfield, dit weekeinde deden om bezoekers hun auto te laten neerzetten bij het Castellum (Forepark Den Haag) om vandaar met tram 19 naar het winkelcentrum te reizen, is mislukt. Er werd nauwelijks gebruik gemaakt van deze optie.

Op het parkeerterrein van het Castellum, goed voor 500 auto’s, stonden zaterdag- en zondagmiddag op prime time voor de Mall hoogstens enkele tientallen wagens. Dat terwijl de N14 vanaf de A4 op beide dagen in de middag helemaal vast stond. Reden voor voor automobilisten om via de Westvlietweg, Wijkerbrug en Oosteinde de gemeente binnen te rijden. Met daar eveneens filevorming.

De beloofde catering bij de wandelroute tussen Castellum en tramhalte was er niet, net zo min als ‘vermaak’ bij de tramhalte die het wachten moest veraangenamen. Van extra ritten van tram 19 bleek ook niets.

Rondom de Mall waren de zijstraten van Heuvelweg en Noordsingel afgesloten; direct op de kruising of enkele tientallen meters verderop zoals bij het ziekenhuis. Bij de tramhalte lijn 2 en 6 op de Heuvelweg was de ‘illegale’ oversteek halverwege afgesloten. Tramreizigers werden zo gedwongen het zebrapad bij de Banninglaan te gebruiken.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter