Nieuws
Speelplekken krijgen bord rookvrij

Alle speelplekken in de gemeente krijgen tussen november en medio 2022 borden die aangeven dat er niet gerookt mag worden. De borden worden gemaakt in de huisstijl van de gemeente en voorzien van een pictogram. Dat heeft wethouder Jan Willem Rouwendal het D66-gemeenteraadslid Wouter Jorissen laten weten in antwoorden op vragen. Gemeentelijke handhavers zullen mensen aanspreken die er toch roken. Beboeten kan echter niet. In de Algemene plaatselijke verordening (APV) staat ook geen rookverbod voor speelplekken omdat zulks juridisch niet houdbaar is. Het gaat dus om ‘een verzoek’. Verwacht wordt dat dat voldoende zal zijn om het roken op speelplekken te voorkomen. (illustratieve foto)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter