Mening
U zegt het maar: Onderhandelen

‘Het kantoor van de projectontwikkelaar Overgoo op dinsdagavond, waar de projectontwikkelaar kijkt naar de live-uitzending van de gemeenteraad. Op de agenda het Ontwikkelingskader Overgoo. Inclusief een verplichtend GBLV/Gemeentebelangen- en D66-amendement om het aandeel sociale woningen en woningen in het middensegment te vergroten en een vrijblijvende CDA-motie die hetzelfde vraagt.

Wethouder Rouwendal (CU-SGP) reageert: het amendement raadt hij af want dan moet hij terug naar de projectontwikkelaar. Die stopt dan misschien met het project. Met de motie kan de wethouder wel leven. Hij kan dan in onderhandeling met de projectontwikkelaar en hoeft zich slechts in te spannen om de motie uit te voeren. Als de projectontwikkelaar niet wil opschuiven, dan verandert er dus niks.

De projectontwikkelaar heeft misschien bij een medewerker gevraagd of die wethouder in de toekomst nog een rol gaat spelen in de gemeente. Daarna werd de champagnefles op zijn kantoor ontkurkt. Het plan van de ontwikkelaar zal in onderhandelingen met deze wethouder niet worden aangepast. Ach, misschien als afscheidscadeautje een paar sociale woninkjes erbij dan kan die wethouder lopen glimmen hoe goed hij heeft onderhandeld.

Zie hier: een gemiste kans om voor onze inwoners de benodigde woningen te regelen. Op 16 maart 2022 zijn er gemeenteraadsverkiezingen’.

(GBLV)