Nieuws
Omwonenden Appelgaarde woedend op wethouder

Omwonenden van Appelgaarde 2-4 zullen een informatiebijeenkomst die wethouder Floor Kist voor aanstaande dinsdag heeft georganiseerd over het bouwplan voor dit gebied, boycotten. Dat heeft GaardenBelang, een platform waarin diverse bewoners- en eigenaarsverenigingen, laten weten. Pas als de omwonenden échte inspraak krijgen in het bouwplan willen zij weer praten.

Kist heeft het overleg van 12 oktober georganiseerd nadat een eerdere informatiebijeenkomst op 5 juli in geruzie eindigde. De wethouder heeft de gemeenteraad bericht dat er de 12e geen inhoudelijke discussie over het bouwplan zal plaatsvinden doch alleen getracht zal worden de ruzie uit te praten. Op 26 oktober spreekt een commissie uit de gemeenteraad weer over het bouwplan.

Op 5 juli gaf Kist aan dat de omwonenden geen ‘nee’ meer konden zeggen tegen het bouwplan. Dat voorziet in de bouw van drie woontorens op de plek van het nu leegstaande kantoorgebouw. Die torens worden tot 60 meter hoog. Er moeten 300 tot 350 woningen komen. De omwonenden mogen nog wel meepraten over het type woningen en de doelgroepen voor wie ze bestemd zijn. Daarnaast kan er gesproken worden over verkeer/parkeren alsmede groen/openbare ruimte.

Volgens GaardenBelang sluit Kist omwonenden willens en wetens buiten. ‘Omwonenden zijn het gedrag van de wethouder zat. Wij wensen niet uitsluitend geïnformeerd te worden. Wij wensen inspraak, iets waartoe de gemeenteraad de wethouder via een unaniem aangenomen motie op 9 juni 2020 heeft opgeroepen. Zodra de wethouder actie neemt die wél in lijn is met de motie, gaan we met de gemeente en de projectontwikkelaar om tafel’.

In de uitnodiging voor het beraad op 12 oktober staat het volgende: ‘Op 5 juli 2021 hebben wij belangstellenden in een online bijeenkomst geïnformeerd over de stand van zaken van het project. Deze bijeenkomst stond voornamelijk in het teken van informeren. Uit reacties en signalen die we hebben ontvangen blijkt dat deze bijeenkomst niet op alle punten aan de behoefte voldeed en er de wens is om juist het gesprek met ons aan te gaan. Daar geven we graag gehoor aan. U bent van harte uitgenodigd om met ons en de ontwikkelaar dieper in te gaan op de kansen en aandachtspunten voor het gebied, zoals we die op de online bijeenkomst hebben opgehaald. Deze informatie zal ook input zijn voor de themabijeenkomsten die we later dit jaar organiseren’.

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter