Activiteiten
Programma ‘De Betovering’

Tijdens de herfstvakantie van vrijdag 15 t/m zaterdag 23 oktober 2021, zal Den Haag en omstreken (inclusief Leidschendam-Voorburg) in het teken staan van festival ‘De Betovering’, internationaal kunstfestival voor de jeugd. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen zich negen dagen lang onderdompelen in theater- en dansvoorstellingen, films, muziek, workshops en straattheater. Ook Theater Ludens, Feithplein Voorburg, heeft leuke voorstellingen op het programma. Na én vóór iedere voorstelling is een workshop Beeldend Collagetechnieken van Koo. Combineer je bezoek aan een voorstelling met de bijhorende workshop van Koo! Voor voorstelling en workshop zijn aparte kaartjes.

=Maandag 18 oktober  BETOVERING ; Jeugd / KOEKLA / Drie biggetjes 3+ . Aanvangstijd 11.00 en 14.00 uur . Toegangsprijs: € 7,50.

Het klassieke sprookje van de drie biggetjes en de boze wolf. Het is herfst. De zon staat laag. ,,Het wordt koud”, zegt Naf. ,,Het wordt tijd om een huis te bouwen.” Maar Nif en Noef willen liever spelen. Het lijkt wel alsof ze vergeten zijn dat de wolf in het bos woont. Als het huis niet op tijd klaar is, zullen de biggetjes niet veilig zijn… De drie biggetjes’ (3+) is het klassieke sprookje van de drie biggetjes die een huis moeten bouwen, maar wel een dat zo stevig is dat de wolf er niet binnen kan komen. Drie aanbiddelijke handpop-biggetjes en een gevaarlijke wolf zijn de ingrediënten van deze kleurrijke kleutervoorstelling. Sfeervolle muziek, humor en spanning zorgen voor de juiste sfeer.

=Maandag 18 oktober: Jeugd / Workshop. Aanvangstijd 12.00 uur. Toegangsprijs: € 7,00.

Combineer je bezoek aan een voorstelling met de bijhorende workshop van Koo! Dan ga je naast kijken ook met je handen aan de slag. Een super combinatie! Eerst de voorstelling en dan de workshop of juist andersom? Het kan allebei. Denk terug aan wat je gezien hebt of fantaseer juist over wat je denkt te gaan zien en gebruik dat als inspiratie voor je kunstwerk. Iedere dag zijn er andere voorstellingen met nieuwe thema’s en voor andere leeftijden. De workshop past zich hierop aan! Wat blijft is dat we gaan werken met collagetechnieken. Je kiest en mixt de technieken en bepaalt of je iets stoers, iets ingewikkelds of juist iets magisch maakt. Ouders en begeleiders mogen erbij blijven om een handje te helpen en mee te doen. TIP: deze workshop is toegespitst op de voorstelling van vandaag. De workshop duurt 90 minuten.

=Dinsdag 19 oktober: Jeugd / Raaf / Ali en Nino (8+). Aanvangstijd 11.00 en 14.00 uur. Toegangsprijs € 7,50.

Ali wacht al jaren op een verblijfsvergunning. Nino komt naast hem wonen, zij is nieuw in de straat en is gefascineerd door alles wat anders is. Ali en Nino leren elkaar kennen, onderzoeken wie ze zijn en terwijl zij steeds dichter naar elkaar toe bewegen, drijft de wereld om hen heen ze uit elkaar…Een muziektheatervoorstelling over het zoeken naar je identiteit. Een verhaal over een oosterse jongen en een westers meisje wiens vriendschap op de proef wordt gesteld door een gedwongen vertrek uit Nederland voor één van de twee. Voor deze voorstelling liet Raaf laat zich inspireren door de betoverende roman ‘Ali en Nino’ van Kurban Said uit 1937.

=Dinsdag 19 oktober: Jeugd / Workshop. Aanvangstijd 12.00 uur. Toegangsprijs: € 7,00.

Combineer je bezoek aan een voorstelling met de bijhorende workshop van Koo!

=Woensdag 20 oktober: Jeugdtheater / Mariska Simon / Alice in Wonderland 4+. Aanvangstijd 11.00 en 14.00 uur. Toegangsprijs: € 7,50.

Al meer dan 150 jaar geleden schreef Lewis Carroll het boek ‘Alice’s Adventures in Wonderland’. Inmiddels kent iedereen het blonde meisje in het blauwe jurkje. Maar Alice is veranderd. En hoe! Ze heeft haar blauwe jurkje verruild voor een hoodie. Haar keurige schoentjes voor stoere gympen. En huilen? Daar doet ze niet meer aan! Alice kijkt stoer de wereld in door haar ronde brilletje. Maar als Alice veranderd is, is Wonderland dan nog wel hetzelfde? Heeft het konijn nog wel haast? Is de rups nog wel raadselachtig, de hoedenmaker zo gek als een deur. Of is iedereen een beetje in de war?

In de nieuwe voorstelling van Mariska Simon maken we kennis met Alice en Wonderland zoals zij verbeeld zijn door illustrator Floor Rieder; fris, eigentijds en prachtig vormgegeven. De voorstelling belooft een visueel feestje te worden en is vooral geschikt voor stoere kinderen die net als Alice niet bang zijn om een klein beetje te veranderen.

=Woensdag 20 oktober: Jeugd / Workshop. Aanvangstijd 12.00 uur. Toegangsprijs € 7,00.

=Vrijdag 22 oktober: Jeugd / muziektheater / De Grote Haay & 2-ater Producties in samenwerking met Theater Gnaffel /1,2,3,4, poppetje van papier . Aanvangstijd 11.00 en 14.00 uur. Toegangsprijs € 7,50.

Toen iets nog niets was.   Alles heeft een begin en een eind, maar dat einde is weer een begin van iets nieuws. Zo kun je oneindig lang doorgaan. Ook met papier. Drie manipulatoren vertellen het woordloze verhaal en laten niks aan het toeval over. Hoewel… wat als het papier scheurt? Dan maken ze er gewoon iets nieuws van. Na het zien van deze voorstelling, is papier nooit meer gewoon papier. Want je kunt ervan houden, om huilen, van schrikken en het kan je meenemen naar een wereld die er nog niet was.    Hoewel… het was er wel, maar je zag het nog niet.

=Vrijdag 22 oktober: Jeugd / Workshop. Aanvangstijd 12.00 uur. Toegangsprijs € 7,00.

Combineer je bezoek aan een voorstelling met de bijhorende workshop van Koo!

=Zaterdag 23 oktober: Concert / Ricky Koole / Laat het waaien. Aanvangstijd 20.30 uur . Toegangsprijs € 19,50 .

Al staat de hele wereld stil, er móet muziek gemaakt worden!  Ricky Koole komt, nu alle gemaakte plannen van tafel zijn geveegd, met een avond waarin ze precies doet waar ze zin in heeft.  Vastomlijnde plannen maken, nu de regels elke dag veranderen, werkt niet, dus gooit ze het over een andere boeg.  Een intiem concert waarin zij songs van haar eerdere platen speelt maar ook nummers die ze de afgelopen maanden heeft geschreven.