Nieuws
Hoogste punt nieuwbouw Veurs Voorburg

Veurs Voorburg, de VMBO-school met zo’n 400 leerlingen, zal in juni 2022 een nieuw gebouw aan de Rijnlandlaan in Voorburg betrekken. Gisteren werd het hoogste punt van de nieuwbouw bereikt. Veurs Voorburg zit nu nog in een pand aan de Van Horvettestraat in Voorburg. Over de nieuwbouw is meer dan 20 jaar gesproken.

Zowel Peter Lamers, bestuursvoorzitter van de Spinozagroep waar Veurs Voorburg onder valt, als wethouder Juliette Bouw verwezen naar de lange historie van de nieuwbouw. Volgens de wethouder verdienen de directie, leerlingen en leerkrachten van Veurs Voorburg alsmede het bestuur van de Spinozagroep de geduldigheidsprijs.

Tegelijkertijd roemde Bouw het doorzettingsvermogen van alle betrokkenen als zij weer eens te horen kregen dat het met de plannen toch weer even iets anders moest gaan. Maar nu komt er dan een ‘fantastisch gebouw’, stelde de wethouder. Inclusief een buurtrestaurant.

Het bereiken van het hoogste punt werd gevierd met pannenbier en het op hoogte laten wapperen van de nationale driekleur en de vlag van Veurs Voorburg. De gemeente steekt 11,7 miljoen euro in de nieuwbouw waarvan 7,3 miljoen euro dit jaar wordt uitgegeven.