Activiteiten
Sinterklaasintocht 13 november

De Sinterklaasintocht in Leidschendam en Voorburg staat dit jaar gepland voor 13 november. Eerst in de Sluis Leidschendam, om 11.30 uur, daarna in de Huygenshaven Voorburg, vanaf 13.00 uur. De organiserende Stichting Sint Nicolaas Evenementen tekent hierbij wel aan ‘zoals het er nu naar uitziet’. Nadere informatie volgt. In buurgemeente Rijswijk is de intocht van Sinterklaas geschrapt. Volgens burgemeester Bas Verkerk is het organiseren van een Sinterklaasintocht sinds 2019 sterk veranderd. ‘Het is een delicate kwestie geworden, waarbij extra veiligheidsvraagstukken spelen als gevolg van de polarisatie in de samenleving. Daar komt bovenop dat het nu nog steeds onduidelijk is wat onder de huidige Coronamaatregelen wel en niet is toegestaan als het om de intocht gaat. Hier worstelen organisatoren in veel gemeenten mee. Alles bij elkaar opgeteld maakt dat het organiseren van een intocht ontzettend moeilijk is geworden en veel meer tijd en energie kost dan in het verleden’.