Mening
U zegt het maar: Over Goudappel, Mall en gemeente

Wethouder Astrid van Eekelen beroept zich op een rapport van het bureau Goudappel Coffeng als zij zegt dat de verkeersstromen rond de Mall niet tot problemen hadden moeten leiden. (Vlietnieuws 18-10-2021) Dit rapport vormt wellicht een sleutel element in de totstandkoming van de Mall, want als uit onderzoek gebleken was dat de wegen rondom de Mall de toeloop van bezoekers niet aan zouden kunnen, dan was het hele project misschien op losse schroeven komen te staan.

Goudappel Coffeng is onderdeel van de Goudappel groep. Op de website van Goudappel staat een artikel uit december 2017 waarin met veel trots word vermeld dat het bureau vanaf het eerste moment betrokken is bij de totstandkoming van de Mall.
(https://www.goudappel.nl/projecten/winkelen-en-ontspannen-op-viersterrenniveau/ )

Eerst voor de  verkeerskundige onderbouwing van het bestemmingsplan, het rapport dus waar de wethouder zich op baseert. En daarna volgt een hele reeks van opdrachten die het bureau voor de eigenaar van de Mall uitvoerde, en nog steeds uit voert, aldus het artikel.

Het gaat om zaken die essentieel zijn voor het functioneren van de Mall, maar waar de gemiddelde bezoeker niet bij stil staat. Zoals een ontwerp om het verkeer rondom de Mall en in de parkeergarages in goede banen te leiden. Het ontwerpen van bewegwijzering voor bezoekers die per auto of openbaar vervoer komen, en voor vrachtwagens die naar de expeditiepunten moeten.

Dankzij Goudappel vinden bezoekers en leveranciers hun weg in en rond de Mall zonder dat ze daar letterlijk of figuurlijk al te veel bij stil staan. Een mooie opdracht dus, die alleen tot stand kon komen als de weg voor het bouwen van de Mall kon worden vrij gemaakt. En daar was dus een verkeerskundige onderbouwing voor nodig die groen licht zou geven. Deze kwam er in de vorm van  het rapport dat door Goudappel zelf gemaakt werd.

Iedereen moet hieruit zijn eigen conclusies trekken, maar nu blijkt dat de gegevens uit het rapport 10 jaar oud zijn en er geregeld sprake is van een verkeerschaos rond de Mall, had het de burger misschien meer vertrouwen gegeven als de wethouder zich kon baseren op een rapport dat gemaakt was door een bureau dat verder geen banden had met de Mall.

(Naam inzender bij redactie bekend)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter