Mening
Blog: Alleen maar verliezers bij Talentenloods

Tot voor zeer kort was ik een groot fan van de Talentenloods. Een podium waar de jongste inwoners van onze gemeente, hun kunstzinnig kunnen ten tonele brengen. Maar deze week is er in mij iets geknakt. Er was een voorstelling, waarbij de winnaars niet bekend zijn gemaakt. Dat gebeurt later.

Het waarom is bijzonder onsmakelijk. De winnaars worden namelijk bekend gemaakt tijdens een uitzending van de lokale omroep Midvliet. Die hoopt op deze wijze wat nieuwe kijkers te trekken, om zo de statistieken te verbeteren.

Met andere woorden: je laat kinderen meedoen aan een wedstrijd en vertelt ze na afloop niet  wie de winnaar is. Daarvoor moet de hele familie voor de televisie kruipen. De kinderen worden dus ingezet als lokmiddel voor een hoger bereik van de plaatselijke omroep.

Er zijn twee partijen die zich moeten schamen. Als eerste natuurlijk de Talentenloods, die op deze wijze alle opgebouwde goodwill te grabbel gooit. En als tweede Midvliet. Als je meer kijkers of luisteraars wilt hebben, moet je gewoon betere programma’s maken.

En we hebben helaas nog verliezers ook: De kinderen die hebben meegedaan.

Ik heb er maar één woord voor over: Bah!

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter