Nieuws
LVTV wil lokale zendmachtiging alsnog

LVTV heeft bij het Commissariaat voor de media bezwaar aangetekend tegen het besluit, begin dit jaar, om aan de lokale omroep Midvliet de zendmachtiging als lokale omroep voor de komende vier jaar toe te kennen. Normaliter behandelt het Commissariaat een dergelijk bezwaarschrift binnen zes weken. Men kan echter van die termijn afwijken als er extra informatie nodig is en/of als men een hoorzitting wil organiseren.

LVTV en Midvliet streden samen om de zendmachtiging. Verantwoordelijk wethouder Astrid van Eekelen koos voor LVTV. De gemeenteraad volgde haar daarin echter niet en liet de keuze over aan het Commissariaat. Dit in de wetenschap dat het Commissariaat kan zou kiezen voor de instantie die de zendmachtiging al had; Midvliet.

Binnen de gemeenteraad bestond wel de nodige kritiek op Midvliet. De omroep beloofde beterschap onder andere inzake bereik, professionalisering (samen met Omroep West) en programma inhoud (jongeren). Volgens waarnemers is er op al deze terreinen nog niets veranderd.

De gemeenteraad riep Midvliet ook op tot samenwerking met LVTV, desnoods via een bemiddelaar. De top van de lokale omroep heeft die samenwerking echter afgewezen. B&W hadden de gemeenteraad daar al over moeten informeren. Dat is echter nagelaten.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter