Nieuws
Nieuwbouw Vijverhof nog geen gelopen zaak

Tijdens een inloopavond hebben buurtbewoners suggesties en ideeën gedeeld over de nieuwbouwplannen van basisschool Vijverhof in Voorburg. De reacties gingen vooral over verkeer en parkeren, het behoud en terugbrengen groen, speelterrein, het volume van het nieuwe gebouw, de buitenschoolse opvang en de gymzaal.

Basisschool Vijverhof, hoek Vijverhof/Veldzichtkade, moet ter plekke behouden worden. De school zal wel uitgebreid moeten worden. Daarvoor is er op de kavel echter 250 vierkante meter ruimte tekort. Gekeken wordt nu naar een uitbreiding van het schoolplein aan de zijde van Vijverhof en aan de kant van de Veldzichtkade. Er is vooralsnog gekozen voor vernieuwbouw met behoud van de gevel aan de Vijverhof.

Nieuwe denkrichtingen voor voldoende buitenruimte zijn: Fietsenstalling ondergronds (kostbaar, moeilijk voor kleinere kinderen); dubbelgebruik schoolplein en weg (Veldzichtkade/Vijverhof); Speelplein in groenzone naast Compananny; fietsenstalling in groen talud Veldzichtkade. Extra probleem vormt het gymlokaal: elders gymmen is niet mogelijk (geen locaties beschikbaar); het gymlokaal verdiept aanleggen is niet mogelijk (te duur, archeologische problemen, geluidoverlast).

Voor de vernieuwbouw heeft de gemeente 5,3 miljoen euro uitgetrokken. Nog voor de zomer van 2022 moet er een definitief ontwerp zijn. Na de zomervakantie zouden de leerlingen dan tijdelijk elders onderwijs moeten krijgen om de plannen uit te kunnen voeren. (foto gemeente LV)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter