Mening
U zegt het maar: Gratis cabaret bij the Mall (of is het drama?)

‘Vandaag opnieuw getuige mogen zijn van volledig incompetente verkeersregelaars bij de oversteek van de Mall naar ons huis in Damsigt. Woorden als: ongeloof, gegiechel, verbijstering en een gevoel van onveiligheid en ontzetting. Er staan ter hoogte van de inrit naar het parkeerdek 3 mannen met gele hesjes. Ze geven wisselende instructies aan automobilisten, fietsers, voetgangers en laten ondertussen de informatie van de verkeerslichten (die het gewoon blijven doen) willekeurig de boventoon voeren.

Gevolg…kruispunt staat vol, voetgangers moeten rennen voor hun leven en de chaos is compleet. En dan opeens is er een automobilist die de discussie aangaat terwijl anderen driftig op hun claxon blijven drukken. Twee van de ‘regelaars’ zetten hun borst op en gaan de strijd met heel veel testosteron aan. Escalerend gedrag, funest voor de doorstroming en zeker ook rampzalig voor de uitstraling van onze Mall.

We vermoeden dat er gradaties zijn in de kwaliteiten en integriteit van verkeershandhavers. Die mannen die nu op onze wegen staan zijn types met veel te veel mannelijke hormonen en legio aan jeugdtrauma’s. Aan de andere kant: als je de tijd aan jezelf hebt is het bijzonder om te aanschouwen. Agressie, gevloek, getier en ook voorspelbaar gedrag en veel ‘oeps dat ging net goed’. De glimlach voelen we kriebelen en ook de drang om nog even te blijven kijken. We hopen dat het gemeenteraadsleden ook eens komen kijken’.

(Naam inzender bij redactie bekend)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter