Nieuws
1,5 miljoen voor drie gemeentefunctionarissen

De gemeente heeft in sinds eind vorig jaar 350.000 euro extra uitgegeven voor het werk van twee ambtenaren en een ingehuurde adviseur communicatie.

Het betreft het Projectteam Versterking Leidschendam-Noord; nu Sterk voor Noord genoemd. Dat bestaat uit een programmamanager, een programmasecretaris en de adviseur communicatie. De ambtenaren krijgen ook gewoon hun loon.

Het drietal staat in 2022 voor nog eens 285.000 euro bij de gemeentelijke uitgaven. Dat is ook in 2023, 2024 en 2025 zo. De totale rekening komt daarmee uit op 1,5 miljoen euro over vijf jaar.

Op de vraag waarom de drie functionarissen zo veel moeten kosten daar waar twee van hen al op de loonlijst de de gemeente staan en alle gemeentelijke faciliteiten kunnen gebruiken, geeft een woordvoerster van B&W alleen een algemene reactie.

Volgens haar is er een sterke programmaorganisatie nodig om de ambities voor Leidschendam-Noord waar te kunnen maken. ‘Het programmabureau ondersteunt alle partijen die gezamenlijk verantwoordelijkheid nemen voor de uitvoering van het programma Sterk voor Noord en is een cruciaal onderdeel om het programma te laten slagen. Het bureau zorgt voor de verbinding en coördinatie tussen partijen in de wijk. Het programmabureau zorgt voor monitoring, budgetbeheer en het informeren van de raad’.

‘De programmamanager is gedekt uit bestaande formatie. Voor de resterende kosten voor het programmabureau wordt voorgesteld dit te bekostigen uit de algemene reserve. Dit betreft €285.000 per jaar voor de jaren 2022-2025’.

Na de onlusten en talrijke autobranden in Leidschendam-Noord, begin 2020, vroeg de gemeenteraad om een versterkingsprogramma voor de wijken Prinsenhof, Amstel en De Heuvel. Eind 2020 stelden B&W voor een projectteam een programmaplan te laten maken.

Voor het team werd 350.000 euro uitgetrokken. Alleen de VVD had moeite met dat bedrag. Het programmaplan ligt sinds enkele weken bij de gemeenteraad. Over de komende 20 jaar is er 10 miljoen euro voor uitgetrokken; geld uit bestaand beleid, corona herstelbeleid en de financiële reserves van de gemeente.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter