Nieuws
‘Het ging niet over een onderzoek naar de moskee’

Kees Verschoor, fractieleider van ChristenUnie-SGP, heeft een boekje open gedaan over het omstreden onderzoek door bureau NTA uit Deventer naar de El Tawheed moskee in Leidschendam. Verschoor was bij het beraad van de fractievoorzitters met onder andere burgemeester Klaas Tigelaar en een vertegenwoordiger van NTA in 2019 waar het onderzoek werd besproken. Het was een speciaal met dat doel georganiseerde avond.

,,Wij zijn destijds geïnformeerd over tendensen in de samenleving, extremisme en radicalisering. Het ging niet over de islam. Dat was maar een heel klein onderdeel. Het ging over alle extremisme. Niet over een onderzoek naar de moskee. Het was breder en ook goed bedoeld. Het ging over een analyse van de samenleving. De sfeer was ook goed. Er werd nagedacht over de veiligheid en hoe we zaken konden voorkomen. Er waren ook geen bezwaren. Er werden juist extra suggesties door de fractievoorzitters gedaan.’’

Verschoor deed zijn uitspraken tijdens een beraad van een commissie uit de gemeenteraad over het NTA-onderzoek. Hij gaf aan alle negatieve berichten over het onderzoek en de daarbij gebruikte werkwijze ‘op dit moment’ niet te geloven.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter