Nieuws
Nieuw beraad over geluid kerkklok

Burgemeester Jules Bijl is bereid met klagers en kerkbestuur te gaan praten over het geluid van de klokken van de Sint Martinuskerk, Oosteinde Voorburg. Hij zal dat doen zodra de commissie voor bezwaarschriften uitspraak heeft gedaan over een bezwaar van het kerkbestuur tegen de aanwijzing het geluid te temperen onder dreiging van een dwangsom van 1000 euro per dag met een maximum van 5000 euro.

De burgemeester deed zijn toezegging om te gaan trachten een uitweg uit het conflict te vinden in een beraad van een commissie van de gemeenteraad. CDA-gemeenteraadslid Stijn Strous verweet de gemeente, samen met de Omgevingsdienst Haaglanden, eenzijdig de juridische redenering van handhaving te volgen om het klokgeluid terug te brengen en de maatschappelijke bril te vergeten. Hij wees erop dat er 4 klagers zijn tegenover meer dan 550 buurtbewoners die het klokgeluid dat zij al decennia kennen, willen gehouden. Strous riep de burgemeester op tot een minnelijke oplossing te komen op basis van een zogenoemd ‘maatwerkbesluit’.

Arnold Brans (GBLV) verweet B&W er met gestrekt been in te zijn gegaan. Hij steunde het pleidooi van Strous om met alle betrokkenen te gaan praten om een acceptabele oplossing te vinden. Overigens heeft het kerkbestuur inmiddels beroep gedaan op een gemeentelijke subsidieregeling voor kerkklokken aangezien door alle ingrepen het uurwerk nu veelal niet meer slaat doch alleen gekraak voortbrengt.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter