Nieuws
Plannen Metropoolregio mislukt

Er is weinig tot niets terecht gekomen van plannen die de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) vier jaar geleden ontvouwde om de eigen werkwijze te verbeteren. Dat valt te concluderen nu de gemeenteraden van de 23 aangesloten gemeenten, waaronder Leidschendam-Voorburg, zijn gevraagd om nog voor de jaarwisseling met een evaluatie te komen.

In 2017 stelde MRDH dat men inhoudelijk beter moest worden. Er moesten kernopgaven worden geformuleerd en het werkterrein openbaar vervoer en vestigingsbeleid voor bedrijven moest worden uitgebreid met wonen en ruimtelijke ordening. De besluitvorming binnen MRDH moest helderder; de financiële controle beter.

In elke gemeente moest een klankbordgroep MRDH komen die maandelijks bijeen kwam. Gemeenten moesten hun ambtenaren gaan inzetten voor MRDH. De burgemeesters moesten er voor gaan zorgen dat lokale media gingen berichten over MRDH-activiteiten.

MRDH zelf beloofde de stroom stukken te gaan beperken. De stukken dienden ook korter en helderder te worden. Daarnaast moest er een digitaal systeem opgezet worden voor gemeenteraadsleden zodat die sneller toegang hadden tot stukken en ook onderling konden overleggen.

Van al deze intenties is niets uitgekomen. Zo doet MRDH niets inzake wonen en ruimtelijke ordening. Een klankbordgroep is er niet in Leidschendam-Voorburg. De gemeente heeft ook geen ambtenaren vrijgemaakt voor MRDH. De burgemeester verzorgt geen p.r. voor de organisatie. Echte controle op de activiteiten van MRDH is er niet door de gemeenteraad noch B&W.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter