Nieuws
Vijftigduizend euro subsidie voor cultuur

Cultuur&Co, het dit jaar opgerichte zelfstandige subsidieplatform voor de cultuursector, heeft bijna 50.000 euro aan subsidies uitgekeerd. Het gaat om geld van de gemeente waarbij Cultuur&Co de beoordeling van aanvragen doet en adviseert over de subsidieverlening.

De cultuursector is de enige sector waarin dit zo gaat. In andere sectoren werken zogenoemde subsidietafels: rond een door de gemeente bepaald thema komen organisaties bijeen om hun aanbod te bespreken en het door de gemeente beschikbaar gestelde geld onderling te verdelen.

In juli 2021 kwamen de eerste aanvragen uit de cultuursector binnen. Ondanks het feit dat de cultuursector, gehinderd door de coronaperiode met veel lockdowns, zo goed als stil lag, bleken vooral de grotere cultuuraanbieders plannen klaar hebben liggen voor diverse interessante culturele projecten in 2021.

Zo werden de volgende activiteiten financieel ondersteund: Het Groene Podium (zomeroptredens in de tuin van Huygens’ Hofwijck georganiseerd door Theater Ludens, Huygens’ Hofwijck en de stichting Veur Klassiek), onderdelen van het Huygens Festival (inclusief de uitreiking van de Cultuurprijs), het project ‘Sterk’ (van Dans aan de Vliet), de expositie ‘Christiaan Huygens in Brieven’ (door Huygens’ Hofwijck), een bijdrage aan klassieke orgelconcerten in de Oude Kerk (Stichting Orgelconcerten), en de restauratie van een oefencarillon ten behoeve van de opleiding tot beiaardier (door Drumschool Voorburg en de Oude Kerk).

In een tweede ronde kwamen ook andere cultuuraanbieders met aanvragen. Zo werden de volgende projecten (mede)gefinancierd: een foto expositie van Fotoclub Diafragma (door expositieruimte BW5), de realisatie van het theaterproject ‘Het Begin’ in de tuin van de Oude Kerk (door Stichting Film & Theater 070), de film Frans de Boef (door Stichting Film & Theater 070) en een sing-in kerstconcert (door het Voorburgs Operakoor).

Voor het voorjaar 2022 gaat de nieuwe aanvraagronde binnenkort van start. Bent u een aanbieder en/of organisator van cultuur, heeft u plannen voor de periode januari-juni 2022 en heeft u behoefte aan financiële ondersteuning? Dien dan uw subsidieaanvraag in via http://www.cultuurenco.org Dat kan tussen 1 december 2021 en 15 januari 2022. (foto Hilbert Krane)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter