Nieuws
24-uurs winteropvang voor dak– en thuislozen

Dak- en thuislozen, ook die uit Leidschendam-Voorburg, kunnen vanaf donderdag 4 november gebruik maken van 24-uursopvang aan De Lozerhof in Den Haag. Deze opvang biedt maximaal 160 plekken voor 24-uursopvang tussen 4 november 2021 en 1 april 2022. Den Haag realiseert hiermee de winteropvang voor daklozen in de regio.

De opvang is vergelijkbaar met het afgelopen jaar, toen De Lozerhof vanwege de Coronamaatregelen is ingezet. Ook dit jaar worden mensen zonder eigen (t)huis 24 uur per dag opgevangen. Het pand wordt momenteel geschikt gemaakt voor deze vorm van nood-huisvesting. Tegelijkertijd wordt de organisatie rondom de opvang hierop aangepast. Zo komen er meer begeleiders voor de bewoners, worden er dagactiviteiten ontwikkeld en zijn er extra mensen beschikbaar om te zorgen voor een veilige situatie in het pand en in de buurt om eventuele overlast tegen te gaan.

Als ‘centrumgemeente’ is de gemeente Den Haag verantwoordelijk voor de opvang van alle daklozen uit de regio (Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Wassenaar en Zoetermeer. De permanente winteropvang wordt voor deze mensen opengesteld. Tijdens de winterkoudeperioden, gevoelstempratuur onder nul, geldt de toelating volgens de reguliere winterkouderegeling. (foto: Straat Consulaat)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter