Activiteiten
‘De wandelaar’ van Adriaan van Dis cadeau in bibliotheek

Van 1 tot en met 30 november is het weer tijd voor de grootste bibliotheekcampagne van Nederland:  Nederland Leest! Het afgelopen jaar was voor veel mensen een periode waarin het leven zich voornamelijk tussen vier muren afspeelde. Onder andere om te laten zien dat reizen niet altijd fysiek hoeft te gebeuren is het thema van Nederland Leest 2021: Over de grens. Met een boek reis je in een mum van tijd van Jakarta naar New York en ben je maar een paar bladzijden verwijderd van 1924. Ook kun je met een boek je eigen grenzen verleggen en je wereld vergroten met nieuwe ervaringen en verhalen.

Eén boek, duizend gesprekken – een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. Daarom geeft de bibliotheek in november het boek: ‘De wandelaar van Adriaan van Dis’ cadeau. Het boek kan worden opgehaald tijdens de openingsuren van de bieb.

Tijdens Nederland Leest organiseert de bibliotheek ook leuke activiteiten rondom het thema ‘Over de grens’: Op maandag 1 november om 12:00 uur deelt Gerard Hendriks, directeur van de Bibliotheek aan de Vliet, de eerste exemplaren van het cadeauboek De wandelaar uit aan de deelnemers van de Taalhuis Leesclub in Rijswijk. Zij gaan het boek lezen tijdens de wekelijkse leesmomenten in het Taalhuis. Samen lezen is een stuk leuker. Woensdag 10:30 – 11:30 uur, donderdag 15:30 – 16:30 uur.

Ontmoet andere mensen om samen een leeskring te vormen of sluit aan bij een bestaande leeskring. Een medewerker van de bibliotheek vertelt in Voorburg meer over het opstarten van een leeskring en het lenen van Leeskringkoffers. Zaterdag 20 november, 11:30 – 12:30 uur. Toegang gratis. Vrije inloop.

Lidewijde Paris vertelt in Voorburg alles over hoe literatuur werkt, waarom het zo werkt, waarom lezen belangrijk is en hoe je anders kunt lezen. Zaterdag 20 november, 13:00 – 15:00 uur. Toegang gratis, vooraf aanmelden.

Manon Ossevoort treedt op in Theater Ludens. Een lezing van het meisje dat na een aangrijpende ervaring op een onwaarschijnlijk avontuur gaat. Ze rijdt op een tractor naar het einde van de wereld: de geografische Zuidpool. Woensdag 24 november. Aanvang 20:00 uur. Kosten voor leden € 7,50, niet-leden € 9,50.

Meer informatie, aanmelden en kaartverkoop op www.bibliotheekaandevliet.nl/nederland-leest (Afbeelding: © CPNB)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter