Nieuws
Bewoners Van Alphenstraat niet tegen woningbouw

Bewoners en omwonenden van de Van Alphenstraat in Voorburg zijn niet tegen woningbouw op de strook tussen de Van Alphenstraat en het spoor. Bepalend zijn het ontwerp van de bebouwing en de hoogte. Aan kantoren is geen behoefte. De Van Alphenstraat zelf mag een fietsstraat worden.

Dat is gebleken uit een onderzoek van het bureau Tertium in opdracht van de gemeente Leidschendam-Voorburg. De strook is Haags grondgebied. Den Haag wil er 500 tot 700 woningen neerzetten, kantoren en bedrijfsruimten. Panden zouden tot 45 meter hoog kunnen worden. Aan het onderzoek deden bijna 350 mensen mee. De helft daarvan gaf aan zich betrokken te voelen bij Leidschendam-Voorburg, een derde bij Den Haag, de rest bij beide gemeenten.

De bouw van 500 tot 700 woningen noemde 9 procent een goed idee, 53 procent laat de mening afhangen van het ontwerp, 38 procent noemt het bouwplan slecht. Als er gebouwd wordt moet het voor 39 procent van de deelnemers gaan om middelhoge en brede bouw. Nog eens 33 procent zegt ‘zo laag mogelijk’. Zorgen zijn er wel over parkeeroverlast die de nieuwkomers kunnen gaan veroorzaken.

71 procent is het eens met het plan de Van Alphenstraat een fietsstraat te maken. 68 procent hamert op behoud van groen en natuur. Daarnaast wordt er gepleit voor meer voorzieningen als de bouwplannen doorgaan. Horeca (59,4 procent), een supermarkt (51,4 procent) en zorg (41,5 procent) worden het meest genoemd.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter