Nieuws
Grenzen India 15 november open: waarmee moet u rekening houden?

Steeds meer landen openen hun grenzen weer nu de vaccinatieprogramma’s op gang komen en de besmettingscijfers dalen, zo ook India. De Indiase overheid heeft aangekondigd vanaf 15 november het inreisverbod af te schaffen en internationale toeristen weer toe te laten. In dit artikel leest u waar u rekening mee dient te houden als u besluit naar India te reizen voor een vakantie of zakenreis.

Visum voor India

Een belangrijke voorbereiding voor een reis naar India is het aanvragen van het visum. Voorheen waren toeristenvisums voor India een heel jaar geldig en hiermee mochten reizigers 90 aaneengesloten dagen in het land verblijven. Nu heeft de Indiase overheid de geldigheidstermijn van het e-visum India echter verkort naar 120 dagen, met een maximale verblijfsduur van 30 dagen.

Elektronische visums voor India die al voor 6 oktober 2021 waren toegekend zijn niet meer geldig. Ook papieren visums die al voor de coronapandemie waren toegekend zijn waarschijnlijk niet meer geldig. Het is raadzaam om een herbevestiging van uw visum aan te vragen bij de ambassade of het consulaat of om een nieuw visum voor India aan te vragen.

Coronamaatregelen in India

Om naar India te mogen reizen moet u niet alleen een visum aanvragen maar ook een PCR-test laten afnemen (maximaal 72 uur voor vertrek). Het negatieve testresultaat dient samen met een gezondheidsverklaring te uploaden via het Air Suvidha Portal. Ook bij aankomst wordt er een PCR-test afgenomen.

Reizigers die minimaal 15 dagen voor aankomst in India volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus (met Moderna, Pfizer/BioNTech, Janssen, AstraZeneca, Sinopharm en Sinovac)en de nationaliteit hebben van een van de landen uit de “Category A-lijst”, hoeven niet in quarantaine te gaan. Zo niet, dan moeten reizigers na aankomst naar een zelf gekozen quarantainelocatie waar zij minimaal 7 dagen moet blijven. (Partnerbijdrage)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter