Nieuws
Erepenning voor redder Wim Gruijters

Burgemeester Jules Bijl heeft een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Wim Gruijters uit Leidschendam. De heer Gruijters ontving de Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon. De uitreiking vond plaats in het Raadhuis in Leidschendam-Voorburg.

De heer Gruijters ontving de bronzen erepenning, omdat hij een persoon uit een auto die de Molenvaart in Wilsveen was ingereden, heeft gered. Burgemeester Bijl roemde de heer Gruijters vanwege zijn onverschrokken moedige optreden waarbij hij, niet zonder gevaar van eigen leven, onmiddellijk het water in sprong. ,,De drie criteria voor de erepenning, moed, beleid en zelfopoffering waren hier voluit van toepassing”, aldus burgemeester Bijl.

Deze Koninklijke onderscheiding is de hoogste dapperheidsonderscheiding in Nederland voor niet-soldaten. De onderscheiding wordt verleend aan burgers die heldhaftig hebben opgetreden en een menslievende daad hebben verricht. Deze daad draagt de kenmerken van moed, beleid en zelfopoffering. De onderscheiding wordt maar enkele keren per jaar uitgereikt. (Foto: Michel Groen)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter